Zorgeloos aan de feestdis met Foodbag

 

Zorgeloos aan de feestdis

Met dé Belgische maaltijdbox Foodbag tovert iédereen een heerlijk viergangendiner op tafel tijdens de feestdagen

Vergeet Gabriël. Het is de Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag die dit jaar opnieuw de rol van reddende (kerst)engel vertolkt. Want een uitgebreid feestmaal op tafel toveren is voor velen onder ons een grote opdracht. Wàt maak je klaar, hoeveel tijd moet je daarvoor rekenen en hoé begin je in godsnaam aan je boodschappenlijstje? Om nog maar te zwijgen over de lange rijen in de supermarkt.  De Foodbagchefs oftewel ‘de wijzen’ brengen geen goud, mirre en wierook, maar ze creëerden wél een heerlijk viergangenmenu dat iédereen kan klaarmaken.  De Foodbagbezorgers leveren met hun slede de feestbox met daarin receptenfiches , een handig tijdschema, kraakverse ingrediënten en eventuele extra’s zoals wijnen, mocktails en een kaasplank aan je voordeur. Het enige wat jij nog moet doen: de tafel dekken, je kookschort aanbinden, de recepten volgen en vooral genieten. Extra hartverwarmend: per verkocht feestmenu schenkt Foodbag twee feestelijke, bereide maaltijden en een dessert aan De Voedselbanken, zodat mensen die het wat minder hebben ook kunnen genieten van de feestdagen. Ho-ho-ho!

Bij de Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag maken ze er geen geheim van: ze houden van superverse, seizoensgebonden, duurzame producten van eigen bodem en lokale leveranciers. En dat is niet anders in hun feestmenu. Ook dit (einde)jaar komt Foodbag met een feestbox. In die box: alles om een heerlijk viergangendiner op tafel te toveren en je gasten van hun sokken te blazen en dat zónder zorgen.

Classic & veggie
De box zit vol Belgische ingrediënten en recepten voor een feestmaaltijd. Er is het classic menu, of je kan kiezen voor een vegetarisch feestmenu, waarbij bepaalde ingrediënten vervangen werden door andere smaakmakers.  

Om te beginnen zijn er een aantal heerlijke hapjes: een sierlijke kaasboom om van te dippen met krokante boterwafeltjes, champignons gevuld met tapenade van truffel, sappige  olijfjes, Toscaanse notenmix en geroosterde  pompoensoep met krokante salie.

Wie voor het classic menu kiest, krijgt als voorgerecht een cocktail met duo van garnalen met een dressing van rozemarijn en pompelmoes en als hoofdgerecht: Parelhoen met shiitake-roomsaus en geweldig verse kroketjes, Geroosterde mini-worteltjes met spek, vergezeld van rijkelijke spruitjes gebakken in Rodenbachboter en verfrissende aardpeercarpaccio met zoete dressing en geroosterde amandelen.

Het veggie menu heeft als voorgerecht een cocktail met vegetarische krab met rozemarijn en pompelmoesdressing. Als hoofdgerecht: Kastanjegebraad met shiitake-roomsaus en geweldig verse kroketjes, geroosterde mini-worteltjes met sesamzaad, vergezeld van rijkelijke spruitjes gebakken in Rodenbachboter en verfrissende aardpeercarpaccio met zoete dressing en geroosterde amandelen.

En als afsluiter is er een impressionant dessert: Croquembouche: soesjes gevuld met koffie en passievrucht, afgewerkt met karamel en sterfruit – dat je op wel drie verschillende wijzen kan serveren. 

Wie wil, kan ook een set aangepaste Belgische wijnen, champagnebierset, mocktails of kaasplank met Belgische kazen bestellen.

De Voedselbanken 
Per verkocht feestmenu schenkt Foodbag tijdens de eindejaarsperiode twee bereide maaltijden en een dessert in een feestelijk jasje aan De Voedselbanken., om ook mensen die het wat minder hebben een fijn feest te bezorgen.

Praktische info feestmenu: 
- Veggie & Classic menu voor 4, 6, 8 of 12 personen (classic) of 4 personen (veggie)
- 6 levermomenten: 15/12, 16/12, 22/12, 23/12, 29/12, 30/12
- Te bestellen tot 6/12 (voor levering 15/12 en 16/12), 13/12 (voor levering 22/12 en 23/12) en 20/12 (voor levering 29/12 en 30/12)
- Prijzen: vanaf €19/persoon

Tal van extra’s met een Belgisch kantje:
- Wijnset met fles rode en witte wijn (i.s.m. Vinetiq)
- Champagnebierset
- Mocktail giftbox i.s.m. The Mocktail Club
- Kaasplank met Belgische kazen

 
Debby Wilmsen