“Meer dit, minder dat, vaker zo." 2021 wordt een jaar zónder opofferingen volgens De Vegetarische Slager

 
WhatsApp Image 2020-12-22 at 20.50.08.jpeg

“Meer dit, minder dat, vaker zo”. Een nieuw jaar brengt ook heel wat goede voornemens en nieuwe doelen met zich mee. Vooral veel ‘moeten’ en ‘minderen’. De Vegetarische Slager spoort mensen aan om deze keer voor een jaar zónder opofferingen te gaan. Want 2020 wàs al een jaar waarin heel weinig kon of mocht. Bovendien, als we héél eerlijk zijn met onszelf, stranden goede voornemens toch vaak al op 2 januari. In 2021 eet je dus nog altijd graag, lekker, veel, goed en vooral: zonder in te boeten op smaak en beleving. Insert: de vleesvervangers van De Vegetarische Slager. Eén voor één producten die het uiterlijk, de structuur én de smaak van vlees hebben, maar waar geen grammetje kip, koe of varken in zit. Zo kan je als Bourgondiër nog altijd genieten van een lekkere vol-au-vent, balletjes met krieken of een typisch bordje choucroute vergezeld van pakweg ‘Poulettekes’, ‘Boulettes Very Chouettes’, ‘Specks'kes Fumés’ of ‘Braad Saucisse’. Het recept van de Choucroute Royale Vegetarian, ontdek je trouwens hieronder.

Januari is traditioneel een maand waarin veel mensen hun goede voornemens starten. En vaak ook de maand waarin die goede voornemens alweer verbroken worden. De Vegetarische Slager spoort Belgen aan om deze keer voor een jaar zonder opofferingen te gaan.

Opofferingen maken, da’s iets wat ze bij De Vegetarische Slager absoluut niét doen. Met hun nieuwe vleesch – van hun Specks’kes fumés over Poulettekes, Le Gehakt Super Hàches, Saucissekes of Boulettes Very Chouettes - hoef je helemaal niet in te boeten op smaak en beleving. Hun vleesvervangers hebben het uiterlijk, de structuur én de smaak van vlees. Dat maakt de gerechten voor iedereen geschikt, van vegetariër tot vleesliefhebber.

Bordje geluk: choucroute op 1 januari
In Wallonië is het een jarenlange traditie om op 1 januari zuurkool te eten. Wie tijdens de eerste dag van het nieuwe jaar door Luik wandelt en door de ramen kijkt, ziet gezinnen genieten van zuurkool, aardappelen en worst. Wie écht mee wil zijn met de traditie, legt onder z’n bord zuurkool een muntstuk. Het muntje bewaar je nadien twaalf maanden lang in je portefeuille. De legende zegt dat het je welvaart en rijkdom brengt. Must-try, zowel het munstuk àls de zuurkool.

De chefs van De Vegetarische Slager bedachten een vegetarische versie van het welbefaamde gerecht.

‘Choucroute Royale Vegetarian’.

Dit heb je nodig (voor vier personen)
25 ml olie
150 g ui (in blokjes gesneden)
2 appels, in blokjes gesneden
4 x kruidnagel
8 jeneverbessen
1 tl (zo’n 2 gram) garam masala
2 laurierblaadjes
1 kg zuurkool
300 ml witte wijn
125 gr specks’kes fumés van De Vegetarische Slager
160 g saucissekes van De Vegetarische Slager
300 g Hot Dogue (De Vegetarische Slager)
320 g Braad Saucisse (De Vegetarische Slager)

Zo maak je een bordje geluk:
Verhit de olie en stoof er de ui blokjes, de appelblokjes samen met de kruidnagel,jeneverbes, de garam massala en de laurierbladeren in aan gedurende 6 minuten (niet kleuren). Voeg de zuurkool toe en roer goed om, voeg de witte wijn toe. Bak ondertussen de speckjes krokant aan en voeg deze toe aan de zuurkool. Plaats het deksel op de zuurkool en laat gedurende 30 min zachtjes stoven. Bak ondertussen de Saucissekes, de Hot dogue en de Braad Saucisse. Leg deze op de zuurkool, en laat nog 10 minuten zachtjes garen onder het deksel.
Serveer met gekookte aardappel of aardappelpuree en wat mosterd.

 
Debby Wilmsen