DE LEUKSTE PLEKJES OM DE ZOMER DOOR TE BRENGEN

 

6 HOTSPOTS
DE LEUKSTE PLEKJES OM DE ZOMER DOOR TE BRENGEN

21 juni, da’s de langste dag van het jaar oftewel ‘de zomerzonnewende’ én het begin van de zomer.  Hieronder de leukste plekjes om van de zon - en lekkere cocktails, mocktails, food, muziek en eventueel een verfrissend briesje – te genieten.

MONROE, Antwerpen-Zuid 
Op een boogscheut van het Antwerpse Nieuw-Zuid vind je Monroe. Een eigentijds concept, waarbij de aperitiefbar naadloos overloopt in een kwalitatieve bistro: je bent er welkom voor een (speciaal)bier, cocktail of glaasje champagne aan de bar óf voor pure verwennerij van je smaakpapillen. Op de kaart staan heerlijke bistrogerechten met een eigentijdse, wereldse touch. Bij mooi weer is het tijdens àlle seizoenen genieten op het overgrote terras voor de deur. Van aan je tafeltje kijk je uit op het mooie en groene project op de Zuiderdokken.

Meer info en reserveren kan hier: www.bistroMonroe.be    
Gentplaats 1, 2000 Antwerpen

NIEUW: KŌBE, Hasselt
KŌBE is een nieuw en zomers rooftop concept van Bonta, het vleesrestaurant op de site van de Hasseltse club Versuz. Op het dakterras van de club proef je een hele zomer lang heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten, maar op de kaart ook heel wat tapas, cocktails en mocktails. In de keuken en achter de grill: chef Lijo Schreurs.

De naam is een verwijzing naar het premium Kobe vlees oftewel Wagyu Beef mààr betekent ook ‘schildpad’. Die schildpad vind je ook terug in het logo. Wie trouwens een tafeltje boekt bij KŌBE, krijgt meteen ook toegang tot het VIP-gedeelte in Versuz.

Gesloten op zondag en maandag
Bar: dinsdag-zaterdag van 16u tot 24.00
Restaurant: dinsdag-zaterdag van 18u tot 23.00
Trichterheideweg 70, 3500 Hasselt
www.kobehasselt.be

BLACK SMOKE ROOFTOP, Antwerpen
Ontsnappen aan de drukte van de stad, doe je hoog boven de grond: op het dak van BBQ-restaurant Black Smoke op de site van Stadsbrouwerij De Koninck. Deze zomer viert Black Smoke z’n vijfde (!) verjaardag. Je bent meer dan welkom op de rooftopbar voor een ontspannen lunch, heerlijke drankjes of sharing platters. Op de menukaart: ‘Where’s The Beef’ met gegrilde witte asperges, gerookte tomatenbouillon, artisjok, stracciatella, salie, citroen en aardappel. Of ‘Gekonfijte forel’ in gerookte boter gekonfijte forelfilet met verse saffraanspaghetti, een frisse salsa van zeekraal, tomaat en gekonfijte citroen, afgewerkt met zuring en hazelnoot. ‘Grilled Ray’, op de graad gegrilde roggevleugel met op de grill gepofte kokkels, lamsoor, gerookte zalmeitjes, afgewerkt met een seaweed beurre blanc en dragonolie. Of ga voor de ‘TEXAN STYLE ST. LOUIS CUT RIB’: “The real BBQ rib”, gekruid met zwarte peper en zout en geserveerd met BBQ baked beans, gerookte krielaardappelen en pickled veggies

Mixologist Donald Simons raadt ‘The Notorious’ aan: een zoet-zure en complexe cocktail. Of ga voor ‘The Elder’, een mocktail met (onder andere) homemade vlierbloesemsiroop en vers appelsap.

Een hele zomer lang staan er verschillende dj-sets op de agenda. Op 3 juli is er een ‘all female all star sessie’ met de Nederlandse dj’s Lola Flores en Divine. Op 10 juli is een secret gig en ook in augustus zetten heel wat artiesten de rooftop in vuur en vlam. Alle info op de website en socials van Black Smoke.

Black Smoke
Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen
www.blacksmoke.be   

PLEIN PUBLIEK ROOFTOP, Antwerpen
Plein Publiek was sowieso al onze favoriete zomerhotspot en nu nóg wat meer. Want het rooftopterras van Plein Publiek kreeg een eigen serre en is daarmee nu half overdekt. Dat wil zeggen dat de zon er àltijd schijnt. Wie zin heeft in een afterwork met collega’s, een apéro met vrienden of wil bekomen na een potje padel op één van de zes prachtige (en roze!) state-of-the-art padelvelden, doe je op de rooftop van Plein Publiek. Je geniet er van het uitzicht op de Hobokense polder aan de ene kant en de site van Blue Gate Antwerp aan de andere kant, terwijl je in de verte de Antwerpse binnenstad aan de horizon ziet opduiken. Na het aperitief zin in een heerlijke diner? Dan krijg je een plekje aan tafel toegewezen in de serre beneden, waar je geniet van een lekker sharing menu van het vegan Karma Kebab.

Zonnestroomstraat 2A, Antwerpen
https://pleinpubliek.be/

BOCADERO, Antwerpen 
De zomer brengen wij maar al te graag door in een zomerbar. In het hart van de hippe buurt ’t Eilandje en op wandelafstand van het oude Antwerpse stadscentrum vind je Bocadero. De populaire zomerbar is al veertien jaar een vaste waarde en hotspot in Antwerpen en ver daarbuiten. Je geniet er van fingerfood, een drankje én het allermooiste uitzicht op de Schelde. Wie zin heeft in een heerlijke lunch of diner kan voor de tweede zomer op rij terecht in het aanpalende pop-up restaurant ‘Pampelonne’, waar je je aan de Côte d'Azur waant óf bij de pop-up van de gekende Antwerpse brasserie Lambik. Daar ervaar je het typische ‘zeedijkgevoel’ met klassiekers als zeetong, mosselen en tomaat-garnaal. Sportievelingen kunnen de heupen losgooien tijdens de wekelijkse salsalessen en zich in het zweet werken tijdens de outdoor spinninglessen. Meer info vind je op www.bocadero.be

Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen 
www.bocadero.be 
van 20 mei tot 4 september 

IPANEMA, Hasselt
Ook deze zomer hoef je helemaal geen vliegtuig te nemen (of bijhorende jetlag te verteren) om te genieten van het ultieme zomergevoel. Club Versuz brengt het Ipanemastrand opnieuw naar Hasselt. Ook voor deze zomer werd de patio en achtertuin van de club omgetoverd tot stijlvolle en indrukwekkende beachbar met loungeterras én verwarmd zwembad. De hele zomerbar kreeg een nieuwe indeling én een upgrade: alle materialen werden vernieuwd en er werd gewerkt in verschillende niveaus. One-way-ticket naar Ipanema, please!

Open elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 19u (hou zeker de sociale media in de gaten, want bij mooi weer is IPANEMA ook open op woensdag en zondag)
Trichterheideweg, 3500 Hasselt
Gratis inkom en parking
https://ipanema.versuz.be/

 
Debby Wilmsen