Duurzame koffie in je brievenbus

 
Charlene De Buysere

Charlene De Buysere

Kwaliteitskoffie op een ecologisch verantwoorde manier gebrand in Gent en door de postbode in je brievenbus geleverd. Het is het idee van Charlene De Buysere (31). De jonge barista is de vrouw achter WAY Gent én ze staat aan de top van de Belgische en internationale baristascène. Ze won meerdere barista-kampioenschappen in en buiten België. In haar lunch -en koffiebar WAY plantte ze een Diedrich IR12 neer. De minst milieubelastende koffiebrander op de markt. Way Coffee Roasters is daarmee de eerste Belgische koffiebranderij die deze techniek toepast. Dankzij de infrarood technologie en superieure luchtstroom beperkt Charlene daarmee haar ecologische voetafdruk. Bovendien kiest ze zorgvuldig haar eigen koffiebonen uit. Met een WAY-koffieabonnement selecteer je specialty koffie, kies je hoeveel je wil én wanneer je het wilt. Zo maak je gewoon thuis hét perfecte kopje zwarte goud.

De perfecte cappuccino, espresso of slow coffee die je drinkt in je favoriete koffiebar staat vaak in schril contrast met het kopje koffie dat veel mensen thuis maken. Als barista en koffiepionier is Charlene ervan overtuigd dat je gewoon ook in je eigen keuken een heerlijke, smaakvolle kop kwaliteitskoffie moet kunnen zetten. Want weinig dagelijkse rituelen kunnen zo bevredigend zijn als je eigen koffie zetten. Als je het goed doet, word je beloond door een van de krachtigste aroma's op aarde, een prikkelende geur die je meest dierbare herinneringen kan oproepen. Met WAY Coffee Roasters wil ze een weg bouwen tussen de ‘gewone’ dagelijkse kop koffie en de wondere wereld van de speciality koffie.

Met een WAY-koffieabonnement krijg je je koffie – uit pakweg Ethiopië, Brazilië of Peru en in Gent gebrand op de meest ecologische manier mogelijk - thuisbezorgd. Gewoon, in de brievenbus. Zo wordt de kwaliteit, versheid en herkomst gegarandeerd en zit je nooit zonder lekkere speciality coffee. Niet alleen dat. Dankzij de tips & tricks op de webshop en workshops van Way Coffee Roasters, word je ook opgeleid tot échte koffiespecialist.

Charlene:

Koffie is mijn passie. Ik rolde er heel toevallig in én bleek er ook nog eens goed in te zijn. Er zijn zoveel disciplines, zetmethodes, smaken en variaties. Ik selecteer de koffiebonen eigenhandig en kies enkel de zoetste, sappige en meest gebalanceerde loten. Al onze koffie wordt trouwens met de hand geplukt, enkel de rijpe bessen zijn goed genoeg. Om nadien te worden gebrand in onze eigen koffiebranderij. De postbode brengt daarna je verse koffie aan huis.”

Duurzame koffie

Eerlijke koffie begint een heel eind van de branderij. Van de plukker die enkel de rijpste kersen selecteert over het wassen, fermenteren en drogen van de bonen. Van de cupping tafels van de traders tot in de koffiebranderij in Gent. Helemaal tot in jouw kopje vers gezette kwaliteitskoffie. En dat is te danken aan het harde werk en de toewijding van iedereen in de productieketen die kwaliteit als hoogste prioriteit voorop stellen.De koffie wordt gebrand in de Diedrich IR12. Dankzij de infrarood technologie en superieure luchtstroom is de ecologische voetafdruk beperkt.

Je kan koffie bestellen via de website https://www.way.gent/

Prijzen : vanaf 4.90 euro / 200 gram

 
Debby Wilmsen