Steffi Vertriest lanceert eigen biologische theelijn AMBAR

 
Tie Guan Yin tin.jpg

Steffi Vertriest kookt op de televisiezender Njam!, schreef de kookboekenreeks ‘De Gezonde Goesting’ en de boeken ‘De Beste Jij’ en ‘De Kracht Van Gedachten’ en deelt inspiratie op haar populaire foodblog byebyecheeseburger.be. Nu lanceert ze AMBAR, een biologische theelijn met twaalf verschillende thees, blends en infusies. “Ik volgende verschillende opleidingen tot theesommelier in zowel Vlaanderen als Azië en stelde de verschillende blends zelf samen. Daarvoor bezocht ik zelf theevelden in onder andere Vietnam. Elke AMBAR-thee is biologisch, 100 procent puur natuur en geteeld op een heel erg authentieke manier. Ik hoop écht dat ik Vlaanderen meer thee kan leren drinken, want het is gewoon lekker en gezond”, aldus Steffi. De thee is online te koop via thee.be

Steffi is al jaren het gezicht van het Njam-kookprogramma’s ‘De Gezonde Goesting’ en ‘Steffi's Healthy Pleasures’ én van haar eigen lifestyleblog ‘Bye Bye Cheeseburger’, maar thee is al sinds haar negende een grote passie.

Steffi Vertriest: “Ik dronk mijn eerste kopje thee op mijn negende en ik ben nog steeds even enthousiast over thee als toen. Later volgde ik verschillende opleidingen tot theesommelier in zowel Vlaanderen als Azië: dé bakermat van thee. Ik speelde altijd al met het idee van een eigen theelijn en al in 2018 zette ik daarvoor de eerste stappen. En toen zorgde de coronacrisis ervoor dat mijn anders zo drukke agenda, leeg was. Ik had plots meer tijd en alles belandde daardoor in een stroomversnelling. En voilà, AMBAR – Spaans voor ‘amber’, de kleur van thee én amber is het symbool voor balans, zen en wijsheid – zag het levenslicht.”

AMBAR telt twaalf verschillende blends en infusies met theeblaadjes en kruiden van over de hele wereld. Van groene rooibos uit Zuid-Afrika, zwarte thee uit Noord-Vietnam over witte thee uit China en Nepal. Het assortiment bestaat uit verrassende combinaties als onder andere een biologische Rooibosthee met vlierbloesem, Groene theeblend met gember en limoengras, lavendel & kamillethee of een premium witte theeblend met bloemen.

Tips op thee.be
Naast een eigen theelijn – die zowel gericht is op particulieren als op horeca, richtte Steffi ook het platform thee.be op. Een laagdrempelige webshop waar alle soorten thee, blends, infusies – bekende merken tot zeer exclusieve theeën - maar ook toebehoren als theepotten en kopjes aangeboden worden. Maar óók een plek waar je meer leert over thee.

Steffi: “Je krijgt er ook tips als  ‘op welke temperatuur moet het water het best zijn’, ‘hoeveel gram thee moet je gebruiken’, ‘hoe lang moet thee trekken?’ Het lijkt allemaal bijzaak, maar het maakt echt een ongelooflijk verschil in smaak. Ik hoop echt de Vlaming meer thee te doen drinken; het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.” 

PRAKTISCH
Meer info op www.ambartea.be

AMBAR Thee is te koop op het online platform thee.be en komt in prachtige vierkanten gouden blikken of glossy witte zakjes. Je proeft AMBAR thee binnenkort ook in verschillende horecazaken.

Enerzijds is er een lijn met acht verschillende blends en infusies. “Hiervan heb ik zelf op ambachtelijke wijze de samenstelling gedaan, en naast de theeblaadjes ook specifieke kruiden, specerijen en fruitstukjes toegevoegd. Het zijn theetjes voor elk moment van de dag, met bijvoorbeeld een ideale slaapthee of een thee die je een boost geeft om door de dag te komen en toch cafeïnevrij is.”

Daarnaast is er een pure lijn met een witte, groene, oolong en zwarte thee. “Die theeblaadjes heb ik zelf geselecteerd en dat kon echt ver gaan. Zo trok ik bijvoorbeeld met de brommer naar de theevelden in Vietnam, terwijl ik nog nooit op een brommer gezeten had (lacht), dat was dus een extra spannende ervaring. Jammer genoeg kon ik door corona niet naar alle landen reizen, maar ik ben wel telkens heel streng geweest in mijn selectie en heb met elk theeveld een enorme connectie. Het gaat om losse thee, biologisch, honderd procent puur natuur en geteeld op een heel authentieke manier.”