All I want for Christmas is… NONA June Gin

 
NONA_29102020_2143.jpg

Het worden hoogstwaarschijnlijk feestdagen en petit comité, maar daarom niet minder feestelijk! Dit eindejaar scoor je bij je gezelschap met de lekkerste mocktails. De Gentse Charlotte Matthys (26) ontwikkelde in samenwerking met topchefs een alcoholvrije variant op gin. Halleluja en hallo: NONA June, de eerste Belgische alcoholvrije gin op basis van negen verschillende botanicals en jeneverbessen. Twee jaar geleden bottelde en labelde Charlotte de eerste 1.000 flessen. Intussen drinken ze zelfs in Curaçao NONA June. Dit najaar krijgt NONA June een partyproof jasje aangemeten met een extra feestelijke verpakking. Of ga voor de geschenkverpakking met bijhorende glazen. En wat dacht je van de ‘NONA French N°9’, als alternatief voor een glaasje cava of champagne. Wij geven je graag wat inspiratie voor de allerlekkerste alcoholvrije cocktails op basis van NONA June. Cheers and happy holidays.

No alcohol, no compromises. Da’s wat de Gentse Charlotte Matthys (26) in gedachten had toen ze haar eigen alcoholvrije variant op gin ontwikkelde, nadat ze tijdens het uitgaan merkte dat de selectie alcoholvrije dranken op de kaart wel héél erg beperkt was. Vanuit haar woonkamer/geïmproviseerd laboratorium creëerde ze NONA June, de eerste Belgische alcoholvrije gin op basis van negen verschillende botanicals en jeneverbessen. In 2018 bottelde en labelde ze de eerste 1.000 flessen zelf. Anno 2020 bestaat Charlottes team uit vier jonge vrouwen en drinkt de hele wereld NONA June. Van Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, de UK, Scandinavië en nu ook Curaçao.

Voor eindejaar brengt Charlotte een twee prachtige verpakkingen op de markt. Er is de NONA June Xmas edition, met een 70cl fles en een receptenboekje in een feestelijke verpakking of je kan kiezen voor het giftpack met bijhorende glazen.

Je kan NONA June mixen met een (Indian) tonic voor een lekkere alcoholvrije, klassieke gin&tonic. Of je kan je gasten omver blazen met een mocktail!

MOCKTAILRECEPTEN MET NONA JUNE GIN
Als alternatief voor een glaasje cava of champagne
NONA French N°9
- 5 cl NONA June
- 3 cl Zilversparsiroop
- Aftoppen met spuitwater

Zilversparsiroop maak je gewoon zelf. Pluk naalden van een spar tijdens een herfst- of winterwandeling en voeg deze toe aan suikersiroop (suikersiroop maak je door eenzelfde hoeveelheid water en suiker op het vuur te zetten zodanig dat alle suiker smelt). Enkele dagen of zelfs weken laten trekken en je zilversparsiroop is klaar.
Vul een champagnefles met NONA June, de zilversparsiroop en top af met spuitwater. Cheers!


Praktisch
NONA June is verkrijgbaar bij Delhaize, drankenwinkels en online via nonadrinks.com