JE FEESTTAFEL KLEURT BELGISCH: FOODBAG levert kerst -of nieuwjaarsdiner aan je voordeur

 
FOODBAGKERST2020-melissamilis-deel2-121.jpg

Het worden hoogstwaarschijnlijk feestdagen ‘en petit comité’ dit jaar. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen heerlijke feestmaaltijd op tafel kan toveren voor je bubbel. De Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag levert ook dit eindejaar een feestbox aan huis. In die box zitten Belgische ingrediënten en recepten voor een heerlijk viergangendiner. De Foodbagchefs toverden grootmoeders klassiekers om tot een modern, chic en vooral moeiteloos (en voor wie wil: veggie) viergangendiner. Het enige wat jij nog hoeft te doen: die menselijk sudoku ontrafelen: wie mag en kan mee aan je feesttafel schuiven. Extra hartverwarmend: per verkochte feestbox schenkt Foodbag tien euro aan de Belgische Mucovereniging.

Geen gepieker over het menu of rijtje schuiven in de supermarkt. Ook dit jaar komt Foodbag met een feestmenu. Dankzij de Foodbagchefs kleurt je feesttafel helemaal Belgisch, want ze zetten hun favoriete producten van bij ons op het menu. Bij Foodbag maken ze er geen geheim van: ze houden van superverse, seizoensgebonden, duurzame én lokale producten. En dat is niet anders in hun feestmenu. Meer nog: Foodbag maakt er een ware (kerst)parade van en laten een resem lokale leveranciers op je los. Van de Antwerpse toppers Soepmie, Maison Macolat en Dame Jeanne, over rijzende sterren Niamh en Bonrill, tot de klassebakken Balls & Glory, Jules Destrooper, Bru en Callas Confiture. Wie wil, kan ook een set aangepaste Belgische wijnen, een Belgische aperitiefset, een Belgische kaasplank, of een feestelijke aperobox bestellen om het feestmenu aan te vullen.

€10 per box naar Belgische Mucovereniging
Foodbag schenkt dit  jaar tien euro per verkochte feestbox aan de Belgische Mucovereniging, voor onderzoek naar mucoviscidose. Het ‘warme onderonsje’ van Foodbag en de Mucovereniging kreeg de naam Culin’air, een knipoog naar het culinaire aspect van Foodbag en de air of lucht die zo kostbaar is voor mucopatiënten.

Stéphane Ronse, CEO van Foodbag: “Foodbag en de Mucovereniging? Dat lijkt voor velen misschien een ietwat vreemde match, maar we delen een hoop kernwaarden: Belgisch, bewust, lokaal en bovenal menselijk . Net zoals wij met Foodbag wil ook de Mucovereniging dichtbij de mensen staan. Die gelijkenissen in het DNA zorgden voor een spontane match.”

Klanten kunnen zich ook vrijwillig engageren om ‘Culin’air host’ te worden. Dat wil zeggen dat je als host aan je gasten vraagt om deze keer de cadeautjes achterwege te laten, maar een bedrag doneert aan de Mucovereniging.

Stefan Joris van de Mucovereniging: “Initiatieven als deze zijn cruciaal om te strijden tegen mucoviscidose. Het is nog steeds de meest voorkomende erfelijke aandoening in ons land. 1.320 mucopatiënten in België wachten op een medicijn en de therapie neemt elke dag gemiddeld vier uur in beslag. Ons land is koploper op het vlak van onderzoek maar om dit verder uit te breiden zijn er uiteraard voldoende middelen nodig.”

Wie een Culin’air feestmenu bestelt en Culin’air host wordt, krijgt naast een overheerlijk viergangendiner, ook een informatiepakket van de Mucovereniging. Zo kan je jouw tafelgenoten overtuigen van het belang van de strijd tegen muco en van hun donatie.

Meer info via foodbag.be