⚡ HIPPE HOTSPOTS OM TE ONTDEKKEN ⚡
HIPPE HOTSPOTS OM TE ONTDEKKEN
⚡⚡⚡⚡⚡
Hotspot-alert! Wij sharen 5 niet-te-missen-adresjes: voor de foodies, hotspothunters, sportievelingen, natuurliefhebbers, wereldreizigers of designlovers. ENJOY!
Mail ons gerust voor meer informatie, volledige persberichten, HR beelden óf wanneer je graag een bezoekje brengt aan één van de zaken.
Groetjes,
Team Diamonds & Pearls
Hasselt
BONTA: GLOEDNIEUW VLEESRESTAURANT AAN CLUB VERSUZ
Nog enkele weken en club Versuz mag de deuren opnieuw openen, na een verplichte sluiting van bijna anderhalf jaar door de coronacrisis. In al die maanden heeft de club niet stilgezeten en is er fors geïnvesteerd in de beleving voor de bezoekers. De opening van een gloednieuw restaurant op de site van Versuz hoort daarbij. Hiervoor gaan ze in zee met drie iconen uit de horecawereld. Maurice Vroonen, voorheen uitbater van Melchior, Casbar en Balthazar, drie iconische zaken in Sint-Truiden neemt de dagelijkse leiding van BONTA op zich en topslager Luc De Laet en rechterhand chef Jules Koninckx van slagerij De Laet & Van Haver uit Antwerpen selecteren en leveren het vlees. Het is dan ook geen standaardrestaurant, maar een heus belevingsrestaurant en evenementenlocatie waar je niet enkel kan genieten van de lekkerste vleesgerechten, maar waar je ook heerlijke cocktails kan drinken en waar een DJ elke avond voor de nodige sfeer zorgt. Op de dagen dat Versuz open is, kan je na het eten de avond ook verder zetten in de club
www.bonta.be
Trichterheideweg 70, 3500 Hasselt (gratis parking voor de deur)
Antwerpen
DE WERELD OP JE BORD BIJ TOMORROWLANDRESTAURANT MESA
Er waait een tropische wind door het Antwerpse Tomorrowlandrestaurant MESA. De gerechten en cocktails die je er proeft, zijn geïnspireerd op de Tastes of the World keuken van Tomorrowland, met typische en heerlijke smaken vanuit alle hoeken van de wereld. Mààr je maakt er nu ook een tussenstop in Mexico. De chef serveert nieuwe dips & bites en Mexican streetfood om te sharen met je gezelschap. Uiteraard bleven ook de populaire Mesa klassiekers als pakweg de Singapore Noodles, Txogitxu Ribeye en Thai Beet Salad op de kaart staan. Een tafel reserveren is trouwens niet (meer) noodzakelijk. Je kan er dus gewoon binnenspringen voor lekker eten met een gastronomische twist, heerlijke cocktails of mocktails, vette beats en dat in een toffe, ongedwongen sfeer.
www.mesa.world
Kloosterstraat 99, 2000 Antwerpen
Antwerpen
NEWEST HOTSPOT IN TOWN: PLEIN PUBLIEK
De populaire trekpleister Plein Publiek – inclusief vermaarde serre en zeecontainers – is in geüpgradede versie terug. Van de site achter het Antwerpse gerechtsgebouw op het Nieuw Zuid ging het naar het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, zo’n kilometer verderop. Niet enkel kregen de containers een nieuwe likje verf, maar de hele hub kreeg meteen ook een upgrade qua design. En er is meer: het terrein telt nu zes state-of-the-art (en roze!) padelvelden in plaats van drie, op het dak kwam een grote overdekte rooftopbar, je kan er futuristische digitale kunst bewonderen (en kopen), er waait een frisse wind in de keuken én de befaamde toekomstverkenner Stefaan Vandist ontwikkelde een programma rond duurzame innovatie en circulaire economie voor zowel bedrijven als het grote publiek. Zo is Plein Publiek 3.0 een plek voor circulaire durvers, denkers en doeners. In de containers huizen trouwens niet enkel heel wat ondernemers uit de circulaire kenniseconomie, maar bevindt zich ook een co-workingspace én een expertisecentrum op vlak van duurzaamheid en circulariteit.
www.pleinpubliek.be
Zonnestroomstraat 2A, 2020 Antwerpen
Wortel-Kolonie
EEN PLEK WAAR HET VUUR HOOG OPLAAIT: ZOUTEROVER
In de Antwerpse Noorderkempen, vlakbij de Nederlandse grens en op een boogscheut van de stad Antwerpen, ligt de Wortel-Kolonie. Wat ooit een kolonie was voor landlopers, staat vandaag op de lijst van de VN-werelderfgoedorganisatie. Want eind juli 2021 werd de Wortel-Kolonie uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De Kolonie is dan ook een prachtige plek waar achter elke hoek, gevel en steen een fascinerend verhaal schuilt. De locatie àdemt geschiedenis. In het hart van Wortel-Kolonie, in een vleugel van de oude landlopersboerderij, nemen nu vuurchefs Kevin Kegeleers en Nick Van Hoof hun intrek. ‘Zouterover’ wordt letterlijk en figuurlijk een ‘hotspot’ waar het vuur hoog oplaait en de kolen àltijd gloeien. Geen standaardrestaurant waar je zomaar kan binnenstappen voor een gerecht van de kaart. Wel een belevingsrestaurant en evenementenlocatie waar je geniet van pure gerechten – van een hapje tot uitgebreid diner - in een intieme, warme setting, eventueel aangevuld met een toffe workshop. De groenten en kruiden die je er proeft, komen uit de aanpalende pluktuin. Voor het zaaien, planten, onderhouden en oogsten schakelen Kevin en Nick jongeren in die het wat moeilijker hebben en die begeleid worden tijdens zogenaamde ‘time-out’-projecten. zouterover.be
Kolonie 43B. 2323 Wortel
Diegem
CRAFT GASTRO BAR: nieuwe Brusselse hotspot voor fine dining & drinks
Op een boogscheut van de luchthaven en op enkele kilometers van het Brusselse stadscentrum, vind je het Crowne Plaza Brussels Airport hotel én CRAFT, het vernieuwde restaurant van het hotel. CRAFT is de nieuwste Brusselse hotspot voor fine dining & drinks en een plek om te ontmoeten, beleven én genieten. Gelegen aan de rand van de bruisende metropool, maar tegelijk ook een oase van rust en een plek waar je op adem kan komen: in een groene omgeving en vlak aan het water. Het Antwerpse designbureau WeWantMore creëerde het prachtige interieur. Op het CRAFT-menu: een pure seizoenskeuken met een internationale toets, bereid met lokale ingrediënten en afgewerkt met een Belgisch sausje. Én er het is heerlijke, grote zomerterras.
www.craftbrasserie.be
Da Vincilaan 4, 1831 Diegem