BYE BYE BLUE MONDAY: comfort food om de meest depressieve dag van het jaar door te komen

 
Stoemp CMYK FOGRA_LR.jpg

Feeling blue today? De derde maandag van januari – vandaag dus! – blijkt de meest depressieve dag van het jaar te zijn. Feit of marketingstunt? Wat we wél zeker weten, is dat een bord comfort food àltijd smaakt. En na een portie Brusselse Stoemp met Braad Saucisse van De Vegetarische Slager voel je je vast en zeker wat minder ‘blue’. Smakelijk!

Ingrediënten voor vier bordjes Brusselse Stoemp
• 4 wortelen geschild en in kleine stukjes gesneden
• 1 preistengel in fijne schijfjes gesneden
• 6 grote bloemaardappelen in stukken gesneden
• 1 ui in blokjes gesneden
• 1 teentje knoflook fijngehakt
• 2 pakjes Braad Saucisse
• versgemalen peper
• zout
• margarine
• 20 cl groentebouillon

Bereiding
Kook de aardappelen in gezouten water. Stoof de prei en wortelen in margarine met de ui en de knoflook. Verwarm de bouillon. Bak de Braad Saucissen. Als de groenten gaar zijn doe er dan de gekookte aardappelen en de bouillon bij. Alles fijnprakken met een pureestamper. Doe er peper en zout naar smaak bij. Serveer door de stoemp eerst op een bord te leggen met de Braad Saucisse op de stoemp. Dien de stoemp heet op.
Ontdek meer recepten via de website devegetarischeslager.be.

Wist je trouwens al dat..
2021 nieuwe samenwerkingen in het verschiet heeft voor De Vegetarische Slager? Na samenwerkingen met het populaire spaghettirestaurant Bavet en ghost kitchen Casper werkt De Vegetarische Slager ook samen met de snelgroeiende Belgische scale up Mealhero.

De Mealhero-chefs gingen op zoek naar ingrediënten die vleesliefhebbers doen beseffen dat ze hun portie vlees niet hoeven te missen en breidt z’n aanbod uit met de producten van De Vegetarische Slager. In no-time bereidt de slimme Mealhero-stomer een heerlijke vegetarische maaltijd als ‘Boulettes Very Chouettes met krieken en appelmoes’ over een ‘Vol-au-vegan met regenboogwortels’ tot ‘Boulettes Very Chouettes in tomatensaus’.
Meer info over Mealhero :
www.mealhero.me