28.03.2018
Xtreme Xperience verandert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in spectaculair speelveld

Antwerps sportfestival introduceert nieuwe extreme en onbekende sporten

Boom | Adrenalinejunks, sportfanaten en sportgroentjes, noteer zondag 13 mei alvast in jullie agenda, want dan verandert Xtreme Xperience het Recreatiedomein De Schorre in een gigantisch speelveld voor extreme en onbekende sporten. Tijdens deze bewogen dag, geeft een team van internationale topatleten spectaculaire demonstraties, maar vooral ook initiaties waar ze hun tips & tricks delen. Xtreme Xperience brengt zo meer dan 50 sporten en activiteiten naar één locatie gedurende één dag. Er staan ook enkele nieuwe, spannende sporten op het programma. Zo kan je dit jaar paal acrobatie, waterski pop-up cable en BMX lake jump komen uitproberen. Klinkt dit allemaal wat te extreem? No worries, want Xtreme Xperience is bedoeld voor iedereen die wil komen kennismaken met extreme en onbekende sporten. Je hoeft dus zeker geen professional te zijn! Meer info en tickets op http://www.xtremexperience.be.

Xtreme Xperience is dit jaar toe aan zijn negende editie en heeft ook dit jaar weer enkele nieuwe sporten in petto. Zo kan je komen kennismaken met paal acrobatie, waterski pop-up cable en BMX lake jump. Daarnaast staan er ook enkele spectaculaire sporten op het programma: circusacts van Ell Circo D’ell Fuego en unicycling. Ell Circo D’ell Fuego geeft demonstraties van de spannendste circusacts waarna je zelf deze circustechnieken kan uitproberen, terwijl je bij unicycling leert balanceren en coole trucs uitvoeren met een éénwieler.

Verder staan er nog talloze andere sporten op het programma, die allemaal in het teken staan van één van de vier natuurelementen: water, aarde, lucht of vuur. Parapente, freerunning, freestyle BMX, wakeboarden, flyboarden, breakdancebattles en snowboarden zijn slechts enkele voorbeelden van sporten waar je je aan kan wagen tijdens Xtreme Xperience. Bovendien staat er een team van de beste topatleten de hele dag paraat om je spectaculaire demonstraties te geven maar vooral ook om je te coachen bij hun favoriete sporten. Gaat dit wat te ver voor jou?  Geen nood, want Xtreme Xperience is niet enkel voor de professionals en waaghalzen onder ons. Iedereen kan komen kennismaken met tal van sporten of je kan je skills komen tonen aan het grote publiek. Sportief en niet sportief, jong en oud, iedereen is welkom op het sportfestival.

Gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen: “De Schorre is in de provincie Antwerpen de locatie bij uitstek voor dit unieke sportfestival. Voor al deze diverse sporten en activiteiten is er immers nood aan een locatie die niet alleen genoeg ruimte biedt, maar ook een juiste ambiance creëert. In dit groendomein is er niet alleen voldoende plaats op het land, maar ook in het water en de lucht. De vele vijvers, grote grasvelden en heraangelegde deltahelling maken van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre het ideale speelveld voor de vele sportliefhebbers.”

PRAKTISCHE INFO

Zondag 13 mei 2018 van 10 uur tot 18 uur.
Start online ticketverkoop vanaf 29 maart 2018 om 8 uur.
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1.
Tickets: Voorverkoop 3 euro p.p. en 5 euro p.p. aan de kassa, groepen vanaf 10 personen betalen 2,5 euro p.p.

Alle informatie : http://www.xtremexperience.be

Images