09.05.2017
WELCOME TO U ANTWERP, waar de gast centraal staat

Totaalbeleving onder één dak : eten, drinken, slapen, genieten

Antwerpen | op 22 juni opent U Antwerp, een bijzondere totaalbeleving met hotel, bar en restaurant met zicht op de prachtige jachthaven en aan de voet van het Museum Aan de Stroom (MAS). In “U” staat, zoals de naam het zegt, de gast centraal. Geen anonieme aanpak, wel een ongedwongen sfeer in een urban omgeving en een kwaliteitsservice voor iedereen. Met drie restaurantbelevingen én 15 hotelkamers is U Antwerp een uniek horecaconcept. Stuwende krachten achter U Antwerp zijn sterrenchef Viki Geunes en zijn vrouw Viviane Plaquet van restaurant ’t Zilte en programmamaker Hans Otten en zijn vrouw Colette Van Remortel. Reserveren bij U Antwerp kan vanaf vandaag via de website U-antwerp.be. 

U staat centraal

In dé hotse wijk van Antwerpen : het Eilandje, vormen twee historisch panden op de hoek van de Sint-Laureiskaai en de Nassaustraat vormen het decor van U Antwerp . Aan de voet van het Museum aan de Stroom (MAS) en met zicht op de prachtige jachthaven van Antwerpen, zal “U” de ontmoetingsplek worden voor toeristen, zakenreizigers en levensgenieters. U-bezoekers kunnen rekenen op uitmuntende gastvrijheid, comfort en service, zowel in het hotel als in het restaurant en aan de bar.   

Hans :

“U Antwerp is een plaats waar mensen elkaar graag ontmoeten. Het is een restaurant met slaapgelegenheid of een slaapgelegenheid met een restaurant als één beleving. Het bestaat nog niet in ons land, maar vanaf 22  juni dus wel en daarom kozen we voor de naam “U”, een plaats waar u centraal staat.“

De dagelijkse leiding van U Antwerp, zal in handen zijn van de vrouw van Hans : Colette van Remortel. Colette is van opleiding piloot en werkte meer dan 7 jaar voor Brussels Airlines. Haar expertise in zowel hospitality als haar wereldse aanpak zullen “U” de uitstraling geven die het verdient.

Colette : 

“Ik zag heel de wereld. Ik ken de noden van een toerist, zakenman, gezin of koppel als je reist. Je wil dat alles voor je in orde wordt gemaakt en dat je onbezonnen kan genieten. Life is too short to worry, life is too long to wait.”

Welcome to all of U

U heeft een uitnodigend, groot terras met zicht op de jachthaven van Antwerpen, maar ook een lounge, een bar, foodbar en restaurant. Niet alleen de U-gasten van de 15 bovenliggende kamers kunnen er terecht, maar ook toevallige passanten, buurtbewoners en toeristen, kunnen gebruik maken van de lounge,  genieten in het restaurant of aan de foodbar, een avond afsluiten met een cocktail of een dag starten met een ontbijt. 

Hans :

“We merken dat in wereldsteden als Londen, New York en Barcelona heel vaak wordt ingezet op een locatie waar iets te beleven valt.  “U” is méér dan een boutique-hotel met een magisch zicht. We zorgen voor een bruisende dynamiek op elk moment van de dag. Gasten die toekomen zullen onmiddellijk geprikkeld worden en goesting krijgen in hun verblijf bij ons.”

U-eat, by Viki Geunes & Viviane Plaquet

U ligt aan de voet van het MAS waar het tweesterrenrestaurant ’t Zilte van Viki Geunes & Viviane Plaquet gevestigd is. Hoewel Viki nog altijd zijn keukenbrigade zal leiden bij ’t Zilte,  zorgde hij wel voor de culinaire invulling van U eat. Viki Geunes creëerde voor “U” een menu dat iedereen aanspreekt en hij het liefst omschrijft als een up-to-date keuken met hedendaagse, wereldse smaken. Bij “U” krijgen gasten de keuze aan te schuiven aan de U Resto tafel of aan de U Foodbar. Als je een plaats kiest aan de U Foodbar, krijg je een blik in de open keuken en worden de gerechten voorgeschoteld aan een eetbar met krukken.

Viki:

“U Antwerp is een plaats waar iedereen de hele dag terecht kan om eender welke reden : ontspanning, werk, liefde, ontdekking. Ook op het bord wil ik diezelfde vibe gaan creëren en toegankelijk gerechten mét een twist brengen. Ik vind de herkenbaarheid van producten belangrijk. De laatste maanden heb ik Tommy Cavaliere klaargestoomd om de keuken van U Antwerpen te gaan leiden en heb er vertrouwen in dat hij heel wat mensen zal verassen en laat genieten. ”

Ook Viviane Plaquet zal een grote rol spelen in het hele U-verhaal. Met meer dan 25 jaar ervaring in de gastronomische wereld, zal zij haar expertise én haar charmes gebruiken om de “U” gasten een unieke restaurantbeleving te bezorgen.

Viviane :

“Het is voor mij een leuke uitdaging om naast ‘t Zilte, ook dit nieuwe verhaal vorm te geven. Viki en ik zetten al meer dan 25 jaar de klant centraal. Zowel culinair als op het vlak van gastvrijheid leggen we onze gasten graag in de watten en dat zal bij “U” niet anders zijn.”

Van cappuccino tot negroni

Niet alleen kan je voor lunch en diner terecht bij de U Resto en U Foodbar, er wordt ook ontbijt geserveerd. U Antwerp zal ongetwijfeld één van de mooiste plekken worden om te ontbijten in Antwerpen. Viki Geunes bedacht enkele ontbijtformules maar toverde ook losse ontbijtgerechten op de U Breakfast kaart. Vanaf 7u30 tot 10u30 kunnen U-logies maar ook andere gasten er terecht voor ontbijt. 

Een gezellige afspraak met vrienden, een meeting met collega’s of een rustig werkmoment voor jezelf? U Lounge zorgt voor de leuke omkadering én voor een cappuccino, een Belgisch speciaalbier of een cocktail.  Vanaf 12 uur tot 22 uur kan je eventueel je aperitief ook laten begeleiden door een bite van de U Foodbar.

U Sleep : slapen, dromen en ontwaken op één van de mooiste plaatsen van Antwerpen

U Antwerp wil de gast even tot rust laten komen na een lange dag onderweg, city-hoppen, shoppen, werken…, kortom de drukte van de dag even vergeten.  Alle kamers zijn uitgerust met heerlijk bedlinnen, zachte handdoeken en badjassen. Aan alles is gedacht om het verblijf zo comfortabel mogelijk maken. De 15 kamers zijn onderverdeeld in 3 verschillende kamertypes : U Sleep Cosy, U Sleep Charming, U Sleep Luxury. 

Geen enkele hotelkamer is een kopie. In elke kamer krijg je een ander gevoel en impressie. Zo blijf je bij elk verblijf nieuwe dingen ontdekken. Al wordt er zeker geen stijlbreuk gepleegd. In bepaalde kamers werd met blauwe en groene kleuren gewerkt, terwijl andere net heel lichte kleuren kregen. Een verrassend en opvallend element in het design is het staal dat overal terugkomt.

Voor het volledige design van zowel het restaurant als het hotel is één vrouw verantwoordelijk : Karine Ribbens van April One.

De foodbar, lobby en het restaurant lopen over in elkaar en kregen geen echte afscheiding. Wie binnenkomt, merkt meteen de felblauwe achtergrond en het U-logo in neon op.

Karine :

“Bij “U” staat de gast centraal en dan is het ook belangrijk dat die gast zich comfortabel voelt en na zijn verblijf in het hotel, in het restaurant, in de bar met een goed gevoel naar huis gaat. Ik gebruikte natuurlijke kleuren die rust uitstralen maar wél in een urban setting.”

In de foodbar en de lounge ligt een vloer uit glasmozaïek in wit, grijs en zwart. In het restaurant werd parket in Hongaarse punt gelegd. De grote, hoge ramen zorgen voor veel lichtinval, wat de ruimte opmerkelijk luchtig maakt. De oorspronkelijke rondbogen in het plafond werden gerestaureerd. Eyecatcher in het restaurant is het grafisch paneel aan de muur.

 

U ANTWERP
Open vanaf 22 juni 2017
Reserveren bij U kan vanaf nu via de website U-antwerp.be of via telefoon 03.201.90.70
U Antwerp zoekt ook nog versterking voor het team. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e-mail op info@u-antwerp.be
NASSAUSTRAAT 42
2000 ANTWERPEN
info@u-antwerp.be
T: +32(0)3 201 90 70