20.02.2018
Vlaamse acteurs Guga Baúl, Walter Baele en Chris van Espen op het podium met Franstalige collega’s

Franstalige theatershow Sois Belge et Tais-Toi viert zijn 20e verjaardag met tweetalige voorstellingen in Gent én Antwerpen

Dit jaar viert de populaire Franstalige theatervoorstelling ‘Sois Belge et Tais-Toi’ zijn 20e verjaardag  en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan, met twee stops in Vlaanderen:  op vrijdag 16 maart in de Capitole in Gent en op donderdag 29 maart in de Stadsfeestzaal van Antwerpen

Tijdens deze twee voorstellingen zullen de Franstalige acteurs het gezelschap krijgen van hun Vlaamse collega-acteurs Guga Baúl, Walter Baele en Chris van Espen, voor een even hilarische als scherpe satire over de belangrijkste gebeurtenissen in ons land van het afgelopen jaar. Het Belgische Koningshuis, de media, maar vooral de politiek en het communautaire gekibbel zullen op de korrel worden genomen tijdens een voorstelling die bestaat uit sketches en dialogen, parodieën en imitaties, maar ook zang en dans.

De shows in Gent en Antwerpen zullen een mix worden tussen Frans én Nederlands en zullen dan ook voor ruim een kwart in het Nederlands verlopen.

De jaarlijkse (theater)voorstelling ‘Sois Belge et tais-toi’  is een waar begrip in Franstalig België en lokt er al 20 jaar lang uitverkochte zalen. Met meer dan 60 speeldagen tussen december en maart, is ‘Sois Belge et Tais-Toi’ al jarenlang de populairste theatervoorstelling in Brussel en Wallonië en misschien wel van heel België. 

De voorstelling  is het geesteskind van de bekende (sport)journalist André Remy en zijn zoon Baudouin Remy, eveneens een zeer bekend politiek journalist en reportagemaker voor RTBF. Sinds 1997 brengen ze, met een ploeg van 4 gerenommeerde en getalenteerde acteurs, een hele voorstelling lang de Belgische actualiteit onder de aandacht en kruipen ze in de huid van de belangrijkste Belgische politici. Van een zich duidelijk ‘verheven’ voelende Didier Reynders, de ‘bromance’ tussen Kris Peeters en Wouter Beke, een hysterische ‘madame non’ (Joëlle Milquet), een immer enthousiaste Maggie De Block tot de wel zeer ‘ijdele’ Elio Di Rupo,  niemand wordt gespaard! 

Images