10.08.2017
Verras 'A' moeder met een Antwerps cadeau

5 leuke ideeën om Moederdag te vieren 

Voor het geval je het vergeten was: op 15 augustus vieren Antwerpenaren Moederdag. Hieronder vind je 5 tips om je mama, ma, moeder, moe, moeke, moesje, … in de bloemetjes te zetten. 

Zo zoet als je mama: een hippe Hoeked Doughnut
Trakteer je mama op Hoeked Doughnuts: kraakverse, hoekige (hoeked, snap je ‘m) donuts met toppings als ‘Salted Caramel’, ‘Matcha Ganache’ en ‘Citroenglaze & Citroencrumble’. En ze zijn bijna te mooi om op te eten. Bijna.
Oh en je hoeft je hélémaal niet schuldig te voelen: sommige donuts worden gemaakt met speltmeergranenbloem en er wordt gewerkt met Zusto, een Belgische suikervervanger.  Bepaalde donuts in het aanbod zijn zelfs lactosevrij.

Oudaan 4, 2000 Antwerpen
Opgepast, gesloten op zondag (tenzij koopzondag) en maandag

Voor 1x niet in Hotel Mama: een overnachting in U Antwerp
Eind juni opende het prachtige U-hotel de deuren. Met drie restaurantbelevingen én 15 hotelkamers is U Antwerp een uniek horecaconcept, aan de voet van het Museum aan de Stroom (MAS) en met zicht op de prachtige jachthaven van Antwerpen. Stuwende krachten achter U Antwerp zijn sterrenchef Viki Geunes en zijn vrouw Viviane Plaquet van restaurant ’t Zilte en programmamaker Hans Otten en zijn vrouw Colette Van Remortel.

Een kamer en/of tafeltje reserveren kan via U-antwerp.be
Nassaustraat 42, 2000 Antwerpen

Liefde gaat door de maag: een etentje bij Lazy Jack 
Lazy Jack is een plek van ontmoetingen, ontdekkingen en ervaringen en centraal gelegen in de hippe, opkomende buurt Het Eilandje. Je kan er aperitieven, lunchen en dineren in het avondlicht én met zicht op het water. Het grote terras, dat uitkijkt op het Kattendijkdok, is dé perfecte locatie voor een culinaire avond in laid-back sfeer. Ideaal voor een avondje quality-time met je mama.

Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen
Nieuwe openingsuren:
Dinsdag tot donderdag : 16:00 - 23:00 / Vrijdag : 12:00 - 23:00 / Zaterdag en zondag : 14:00 - 23:00
Reserveren kan via http://www.lazy-jack.be/

Mengel ‘Moesje’: een punch met Elixir d’Anvers
De punch ontstond in de 18de eeuw in India, als een oorspronkelijke mix van water, thee, alcohol, citroen en suiker en is he-le-maal terug van weggeweest. De oorspronkelijke vijf ingrediënten worden tegenwoordig in moderne varianten gecombineerd en aangevuld met alle denkbare soorten fruit. Wie de eerste keer een punch maakt, ontdekt al snel hoe eenvoudig en gezellig het is. Je kan een punch van tevoren maken en hem afwerken en opdienen van zodra je gasten er zijn. Iedereen bedient zich zo vaak hij of zij maar wenst. Ideaal om samen met de hele familie Moederdag te vieren!

Ingrediënten voor 1 liter Punch: 25 cl  sinaasappelsap, 20 cl sap van bloedsinaasappel & blauwe bessen, 20 cl granaatappelsap, 20 cl appelsap, 15 cl Elixir d’Anvers, ijsblokjes, 100 g verse rode vruchten
Bereiding: Meng alle ingrediënten samen in een karaf of een grote kom, voeg het ijs en de rode vruchten net voor het serveren toe en roer om.
Het zoetere karakter van de Elixir d’Anvers krijgt fruitig tegengewicht van de vruchtensappen en het verse fruit. Fris en zoet op de tong met een nazinderend zuurtje in de afdronk.

Elixir d’Anvers, richtprijs: €21,19
Te koop bij onder andere Delhaize en de drankenhandel

Even fris en fruitig als je mama: de Liefmans Yell’Oh  
Op de Facebookpagina van Liefmans kan je nog tot vrijdag meedoen met een win-actie. Je kan een prachtige boeket bloemen winnen én een biermandje. Al wat je hoeft te doen is een foto van jou en je mama onder het bericht posten. Meedoen kan hier: https://www.facebook.com/liefmansbelgium/

Niet gewonnen? Je vindt Liefmans ook gewoon in de winkel. Ga voor de Yell’Oh, die is even fris en fruitig als je mamsie, met een gedurfde mix van limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas.

En de bloemen, die kan je bestellen via de online bloemenservice Fleursdemi@telenet.be

Images