13.06.2017
Vegetarisch én gezond festivalfood op de grootste Belgische muziekfestivals

GREENWAY BIEDT GEZONDE (FAST)FOOD OP O.A. ROCK WERCHTER EN TOMORROWLAND

De tijd van muziekfestivals waar je enkel een hamburger of een pak friet met mayonaise kan eten ligt al een tijdje achter ons. Gezonde (fast)food is hét nieuwe festivalfood. De creatieve en veggie keuken van Greenway reist deze zomer doorheen de Belgische festivalwereld met lekker, toegankelijk, veggie maar vooral gezond, festivalfood. Greenway biedt voor deze zomer drie typische festivalgerechten aan: de 100 % plantaardige kebab, de Visch & Chips en de Korean BBQ pulled soy sandwich. Voor deze laatste ontvingen ze vorig jaar nog een prijs van Gault&Millau. 

“Taste Greenway en feel good” tijdens Rock Werchter, Dranouter, Dour, Couleur Café, Pukkelpop, Cactus Festival en Tomorrowland.

Het festivalseizoen gaat binnenkort van start en vanaf dan kan je bijna elke dag wel ergens In België naar een muziekfestival. Op zes van de grootste festivals zal je deze zomer ook de foodstand van Greenway terugvinden, met ‘feel good’ - veggie festivalfood. Paul Florizoone, de kracht achter Greenway, ontwikkelde drie typische festivalgerechten waar je je niet schuldig voor hoeft te voelen: de 100 % plantaardige kebab, de Visch & Chips en de Korean BBQ pulled soy sandwich. Een krokant broodje gevuld met gemarineerde duurzame soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. Deze sleepte vorig jaar de Gault&Millau award in de wacht voor het gezondste festivalgerecht op Tomorrowland. Speciaal dit jaar pakt Greenway uit met nóg een nieuw gerecht op Rock Werchter: de Visch & Chips, een duurzame, plantaardige versie van de ‘fish & chips’ gekookt in zeewierbouillon en gefrituurd in een krokant kruidenkorstje met home made tartaarsaus en spicy potato wedges.

De veggie en vegan maaltijden van Greenway zijn uiteraard ook voor niet-vegetariërs of beter gezegd flexitariërs die het vlees voor even aan de kant schuiven en willen genieten van heerlijke veggie (fast)food festivalgerechten.

Over Greenway 

Na een inspirerende reis door Indië startte Paul Florizoone in 1996 zijn eerste Greenway restaurant in Gent op. Met focus op lekkere, gezonde en veggie gerechten veroverde het 100 % Belgische veggie en vegan merk al duizenden smaakpapillen waarvan het grootste deel niet-vegetarisch is. Naast de eigen Greenway restaurants in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven, ontwikkelde Greenway ook een aantal gerechten voor én te verkrijgen in Delhaize. Met de dienst ‘Foodservice’ ontwikkelen ze op vraag van en in samenwerking met restaurants of grootkeukens een gamma aan veggie en vegan producten. Ze hebben ook al jaren een vaste stek op verschillende Belgische muziekfestivals.

Praktische informatie
Greenway Gent: Nederkouter 42, 9000 Gent

Maandag tot zaterdag van 11u tot 22u
Greenway Antwerpen: Groenplaats 6, 2000 Antwerpen
Maandag tot zaterdag van 11u tot 21u
Greenway Brussel-Zuid: Fonsnylaan 46 bus 18, 1060 Sint-Gillis (gang parallel Victor Hortaplein, tegenover Esprit)
Alle weekdagen van 6u30 tot 20u, zaterdag en zondag van 8u tot 20u
Greenway Leuven: Parijsstraat 12, 3000 Leuven
Maandag tot zaterdag van 11u tot 21u

Greenway Gent, Antwerpen en Leuven is op zon- en feestdagen gesloten.

Meer info: www.greenway.be

Images