31.05.2017
TASTES OF THE WORLD

SMAAKMAKERS VAN TOMORROWLAND

Boom – 29 mei 2017 | Vanaf vandaag kan je watertanden of nóg harder uitkijken naar de festivalzomer, want Tomorrowland lanceerde de nieuwe website tastesoftheworld.com mét bijhorende Instagram account waarop je al kan ontdekken wat Tomorrowland dit jaar  in petto heeft. Zoals de afgelopen jaren kan je op Tomorrowland en DreamVille proeven van alle smaken van de wereld en onder de noemer Tastes of the World. Net als de muzikale line up vol verrassingen, kan je ook op culinair vlak nieuwigheden ontdekken. Zo serveert GreenWay de Love Tomorrow kebab, 100 % plantaardig én een Belgische innovatie. Er komt een gloednieuw Tastes of The World restaurant zes internationale foodies samen met de Jong Keukengeweld-chefs van Toerisme Vlaanderen de festivalgangers zullen laten proeven van hun eigenzinnige creaties. 

Ontdek alles op tastesoftheworld.com

    Tickets voor de restaurants zijn te koop vanaf 31 mei via tomorrowland.com

Bijzondere restaurantbelevingen

Tijdens Tomorrowland kan je heerlijk tafelen in vijf verschillende restaurants op unieke locaties. Het Tomorrowland restaurant biedt een magische zicht op het imposante hoofdpodium en op de vallei. Na onder andere Wout Bru, Viki Geunes en Seppe Nobels, zal dit jaar opnieuw een sterrenchef de keukenbrigade van dit restaurant aansturen.

Het Steak House, onder leiding van slagerij De Laet & Van Haver, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde op Tomorrowland en serveert de heerlijkste steak met Belgische frieten én smeuïge mayonaise. Dit jaar brengen ze een “sharing formule” zodat je kan proeven van elkaars bord. Voor de derde keer op rij brengt De Oesterput ‘het zeetje’ naar Tomorrowland. In het Sea Food Restaurant kan je genieten van mosselen, kreeft en een zeevruchtenschotel om te delen.

Het meest besproken restaurantconcept op Tomorrowland is ongetwijfeld B-EAT. Sinds 2014 kunnen de People of Tomorrow proeven van een bijzondere restaurantbeleving. Een Tomorrowland dj zorgt voor de beats terwijl de chef naast hem de gerechten dresseert en serveert. En dit in een magische club-sfeer. The B-EAT line-up voor dit jaar is nog steeds een geheim, maar er is wél een samenwerking met Las Vegas die een aantal chefs en mixologists richting Tomorrowland sturen.  Om te ontrafelen wie, zal je een plekje moeten reserveren. 

Gloednieuw dit jaar is het Tastes of The World Restaurant.  Tomorrowland ging de afgelopen weken op zoek naar zes internationale, gepassioneerde chefs/foodies en hun inspirerende gerechten. Deze zes zullen samen met de Jong Keukengeweld chefs van Toerisme Vlaanderen, vernieuwende en wereldse gerechten brengen in een prachtige orangerie aan de voet van de One World brug. 

Staub brengt dit een gelimiteerde en handgemaakte Tomorrowland stoofpot op de markt. Deze gietijzeren pareltjes worden al in primeur gebruikt in het Tastes of the World Restaurant. Gerechten van het Tastes of the World restaurant worden geserveerd in de Tomorrowland x Staub potten. 

Sergio Herman zal samen met Syrco Bakker (Pure C) 12 keer de gasten van Tomorrowland’s Secret Resto in de watten leggen.  Net zoals de afgelopen jaren -  Sergio Herman kookt al sinds 2012 op Tomorrowland -  gaat de integrale opbrengst van de Secret Resto etentjes naar de Love Tomorrow Foundation waarmee onder andere de eerste Love Tomorrow Music & Arts School in Nepal wordt gebouwd.

Wereldse smaken

Elk jaar kleuren talrijke vlaggen De Schorre. Met meer dan 200 verschillende nationaliteiten, komt de  wereld letterlijk samen op Tomorrowland. En dat merk je ook op het bord!

Gedurende het hele festivalweekend wordt zowel op Tomorrowland als op DreamVille een uitgebreid assortiment aan wereldse smaken aangeboden. Ook met allergieën en intoleranties wordt rekening gehouden en kan er op aanvraag een apart gerecht bereid worden. In een cosy circustent worden de culinaire troeven van onder andere Suriname, Japan, Mexico, Zuid-Korea, Brazilië, … onder één dak ondergebracht.  Willy Nacho brengt een Tastes of the World Special Nacho. Het Antwerpse restaurant River Kwai zorgt voor het heetste, Thaise gerecht. Bahn Mi bracht twee jaar geleden met hun foodtruck Vietnam naar DreamVille, maar zal dit jaar ook op Tomorrowland Vietnamese lekkernijen serveren.

Ook op het menu : Marokkaanse wraps (Dogs & Burger, Antwerpen), Italiaanse pasta’s (Danieli il Divino),  Fish & Chips ( Fish & Eat), Lasagne & Canneloni (Peppe & Marcus), Asian Sensation (Umami), … maar ook de Belgische specialiteiten worden niet vergeten. Callebaut Chocolat Bar gaat aan de slag met “mixology” in de Chocolate Bar waar ze een getapt chocolade dessert serveren. Daarnaast creëerden ze met hun Chocolate Heroes een Tomorrowland praline. Bieren proeven kan in de Beers & Bites Café, met een cheese pairing van Kaasmeesters Van Tricht.

Fastfood… maar dan anders

Sinds 2011 wordt er samengewerkt met het Antwerpse Finjan. Zij bieden een gezonde en lekkere variant op de ‘typische’ festival-pitta. Finjan is de enige pitta bar die een vermelding krijgt in de Gault&Millau gids.

Dit jaar wordt er ook een plantaardige variant van de kebab aangeboden : Love Tomorrow Kebab. Paul Florizoone, bezieler van het Belgische Greenway, ontwikkelde deze 100 % veggie kebab. Vorig jaar ging de Gault&Millau award voor het gezondste festivalgerecht ging naar een sandwich van Greenway: de Korean BBQ pulled soy sandwich. Een krokant broodje werd gevuld met een vegetarisch vleesalternatief op basis van soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. Ook dit jaar wordt deze sandwich opnieuw aangeboden op Tomorrowland.

Bart de Pooter (**, Pastorale) creëerde in 2014 de Tomorrowland burger en prepareert dit jaar, naast de uitmuntende gastronomische burgers, ook lamssatés. Daarnaast experimenteerde Bart met avocado’s en serveert hij avocado-gerechten op DreamVille.
Samen uit, samen eten? Hot Dogs & Burgers by De Laet & Van Haver serveren mini burgers en hot dogs om te delen met je gezelschap. Wim Ballieu draait verse ballekes. En De Burgerij ontbreekt ook dit jaar niet op het appel. De favoriete frituur van de Tomorrowland  bezielers mag niet ontbreken en daarom bakken Swa & Marieke de frietjes met veel liefde goudgeel.

Start de dag… 

… met een goed ontbijt. Op DreamVille ontwaak je met de geur van verse broodjes. La Lorraine zorgt voor knapperige broodjes in de gloednieuwe bakkerij op de Marketplace. Liever iets zoeter? Hoeked Doughnuts, jawel vierkante donuts van Belgische makelij, serveren kraakverse donuts in de Donuteria. Of proef van het Tastes of The World ontbijt. 

The Foodmaker zorgt voor een gezonde snack, powerboost-ontbijten én frisse salades. De veiling van Hoogstraten brengt sappige aardbeien, recht van het veld, naar DreamVille. Om van te genieten, puur natuur, of verwerkt in een smoothie.

Gault & Millau

Onder de noemer "Tastes of the World” worden op Tomorrowland & DreamVille de honderden stands en foodtrucks die verse, eigentijdse en wereldse gerechten serveren, verzameld. Opnieuw zal Gault & Millau van alles komen proeven en objectief beoordelen. Na het weekend wordt er een objectief verslag afgeleverd waarmee het Tomorrowland food team opnieuw aan de slag kan om telkens een stapje verder te gaan in foodbeleving en kwaliteit.  

Meer informatie:
tastesoftheworld.com
Instagram : tastesoftheworld
#TOTW #TOMORROWLAND