08.08.2017
Schelpenfestival op 27 augustus

De zee stroomt tot in Antwerpen
Toprestaurants koken schelpgerechten op Bocadero


Zand is er alvast genoeg op het strand van zomerbar Bocadero, maar op zondag 27 augustus kan je ook schelpjes vinden aan de oever van de Schelde. Niet om op te rapen, maar om te eten. Verschillende  chefs serveren tijdens het Schelpenfestival gerechten met schaaldieren, culinair verwerkt in tapas of op een authentieke bereidingswijze. Terwijl jij geniet van kreeft, mosselen, venusschelpen, oesters, karakollen  of bouillabaisse, zorgen jazzbandjes voor muziek en veilen kunstenaars hun werken. Wie graag zélf achter het fornuis staat, kan deelnemen aan de kookworkshops met topchefs. De toegang is gratis.


Het magazine Eat in Anwerp en Bocadero organiseren samen de eerste editie van het Schelpenfestival. In de Waagnatie proef je op zondag 27 augustus geurige visbouillon, pittige tapas en verse mosselen uit de Noordzee. Deelnemende restaurants zijn Brasserie Dock’s, Le Zoute Zoen, Bar Jaak, Tapabar, Oesterij, Sir Anthony Van Dijk, Lekker Waasland, I Migliori, Velazquez en B23 die zorgen voor heerlijke gerechten op basis van schelpdieren.

Geen idee hoe je zélf een bouillabaisse maakt? Tijdens de workshops leer je onder andere de authentieke vissoep maken nét zoals ze dat in Marseille doen.

Axel Daeseleire maakt kunst met schelpen
Het festival is een combinatie van eten, muziek en kunst. Antwerps DJ, model en kunstenares Charlotte De Cock, kunstenaar Bruno Sluydts én acteur en presentator Axel Daeseleire maken ter plekke een kunstwerk van schelpen, dat nadien geveild wordt. De Argentijnse gitarist Carlos Diaz zorgt voor zomerse jazzmuziek.


4 vaste restaurants op Bocadero
Bocadero trekt dit jaar meer dan ooit de culinaire kaart. Want langs de oever van de Schelde vind je ook vier strandpaviljoenen met wereldse invloeden. In de pop-ups van de vier restaurants kan je terecht voor een snelle lunch of een uitgebreid diner. Eau Grill is een grill, mossel & BBQ-restaurant, terwijl Bento San de Aziatische keuken brengt. In de pop-up van Gusto waan je je zó in Italië en Nomad Beach is een sharing-concept, waarbij je Mediterranean food deelt met je gezelschap. Een tafeltje reserveren kan via de website van Bocadero: http://www.bocadero.be/nl/restaurants/


Strandbeurs op maandag 28 augustus
Zomerbars schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Op 28 augustus organiseert Strand Beurs België een beurs op Bocadero. Van 13u tot 18u kunnen ondernemers en leveranciers van zomerbars de nieuwste trends ontdekken, met aansluitend een netwerkborrel.  Registreren kan via http://strandbelgie.be


Praktische informatie:
Bocadero, Waagnatie
Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen
www.schelpenfestival.be
27 augustus, 12u tot 20u
Toegang is gratis

Images