04.04.2018
Reizen naar Lapland gaat vanaf volgende winter een stuk sneller en comfortabeler

Lapland specialist Xplore The North biedt vanaf volgende winter 20 rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Lapland met Brussels Airlines aan

Lapland is lang geen onbekende vakantiebestemming meer en steeds meer Vlamingen vinden de weg naar het hoge noorden in het meest magische seizoen van het jaar: de winter. Toch is de reis er naartoe vaak niet zo eenvoudig, met tussenstops of vertrek uit Nederland. Daar komt nu verandering in. Dé Belgische Lapland specialist Xplore the North legt vanaf volgende winter 20 rechtstreekse vluchten in vanuit Brussel naar zowel Kittila als Kiruna, 2 kleine stadjes gelegen hoog boven de Poolcirkel in hartje Zweeds Lapland. De directe vluchten zullen doorgaan tussen 23 december 2018 en 10 maart 2019 en komen er na een deal tussen de touroperator en Brussels Airlines. Ze maken  deel uit van het unieke en eigenzinnige aanbod van Xplore the North dat je nergens anders kan vinden. Van kleinschalige wildernis lodges in eigen beheer die enkel zij aanbieden, over unieke excursies en activiteiten tot de mogelijkheid voor het reserveren van een persoonlijke begeleiding tijdens de reis. Alles kan op maat worden gemaakt voor eenieders begrip van avontuur en budget. Hiermee bevestigt Xplore the North meer dan ooit dé specialist te zijn voor kleinschalige (avontuurlijke) winterreizen naar het magische hoge noorden van Europa. 

Kleinschalige lodges in eigen beheer
Lapland wint elk jaar aan populariteit als winterbestemming. En hoewel er nog lang geen sprake is van massatoerisme, is het toch meer en meer een kwestie van goed zoeken om nog het authentieke en ietwat avontuurlijke Lapland te beleven. Het is hier dat Xplore the North het verschil wil én kan maken. Een belangrijk element hierin zijn de drie kleinschalige maar erg comfortabele lodges ver weg van alle ‘massatoerisme’; De Pinetree Lodge in Kangos, de Aurora Mountain Lodge in Lannavaara en de Arctic River Lodge in Tärendo. Door een uniek systeem van participatie met de Scandinavische eigenaars, zijn deze lodges exclusief beschikbaar voor de reizigers van Xplore the North en behouden ze de volledige controle op de kwaliteit en beleving.

Avontuur op maat
Met hun afgelegen ligging in het hart van de bossen en bevroren meren, vormen de lodges de ideale uitvalsbasis voor tal van activiteiten. Van meerdaagse tochten met de hondenslee, tot korte wandelingen met de sneeuwraketten onder leiding van een natuurgids of nachtelijke ‘safari’s’ op zoek naar het magische Noorderlicht. Alles kan. Wie op zoek is naar de ultieme rust en privacy kan ook beroep doen op een privé-gids die de hele duur van je verblijf ter beschikking staat en je begeleidt tijdens alle excursies.

“New-Year Break” en “Wild Flights”
De samenwerking met Brussels Airlines geeft Xplore the North ook de kans om enkele nieuwe programma’s aan te bieden met gegarandeerde rechtstreekse retourvluchten. Zo kan je op ‘New-Year break’ van zaterdag 29/12 tot dinsdag 01/01 en worden er tussen 24 januari en 14 februari  vier midweek vluchten ingezet. In beide gevallen kan je dus in een vrij korte periode proeven van de unieke bestemming die Lapland is.

Naast Lapland biedt Xplore the North ook reizen aan naar de Lofoten (Noorwegen) en Ijsland en hebben ze een uniek aanbod aan avontuurlijke winterexpedities.

Concreet:
Tussen 23 december 2018 en 10 maart 2019, biedt Xplore the North 20 rechtstreekse vluchten aan vanuit Brussel naar Kiruna en Kittila in Zweeds Lapland. Deze vluchten worden uitgevoerd door Brussels Airlines (Airbus A319 & A320)

De exacte data en prijzen van de vluchten, evenals het volledige aanbod van winter 2018-2019 kan je terugvinden op  http://www.xplorethenorth.be/

Images