16.11.2017
Om op je verlanglijstje te zetten: de ‘proefbuisjes’ wijn van Vino Vitro

3 wereldse topwijnen per glas

Wil je scoren met een origineel cadeau deze kerst? Met een abonnement op Vino Vitro maak je élke winelover blij. Het concept: elke maand ontvang je drie mini-flesjes wijn (letterlijk: ‘proefbuisjes’) in een mooi kistje, uitgezocht door een sommelier en nét genoeg voor één glas. Zo hoef je geen fles wijn meer halfvol in de koelkast te zetten (om die dan een week later door de gootsteen de spoelen omdat hij niet goed meer blijkt te zijn) en ontdek je elke maand nieuwe en verrassende topwijnen van over de hele wereld. Bevalt een wijn je? Dan kan je die nadien per zes proefbuisjes of per fles bestellen via de website  www.vinovitro.com/nl/ En wie de box cadeau doet aan iemand, kan de glazen flesjes laten personaliseren. Tof!

Uit studies blijkt dat enkel en alleen in Europa meer dan 350 miljoen liter wijn in de afvoer wordt gegoten. Drie-honderd-vijftig miljoen liter. Waarom? We laten met z’n allen een geopende fles wijn té lang staan. Vino Vitro brengt de oplossing.  Elke maand ontvang je 3 ‘tubes’ wijn van over de hele wereld, speciaal door een sommelier geselecteerd. In de tube zit nét genoeg wijn voor één glas. In elk pakketje zitten ook tasting notes, food pairings en wat uitleg van een bekende sommelier. Op die manier ontdek je nieuwe wijnen en wijnregio’s, leer je meer over druiven én over smaken. Je smakenpallet wordt uitgebreid en je proeft wijnen die je waarschijnlijk nooit zelf zou durven kopen.

Je kiest de kleur (rood, wit of een mix) en de duurtijd van het abonnement (1, 2, 4 of 6 maanden). De prijs varieert tussen de 38 en 109 euro per maand en de kwaliteit van de aangeboden wijnen groeit met het type abonnement. Neem je het ‘Discovery Abonnement’, dan krijg je wijn van drie prachtige wijnhuizen die de moeite waard zijn om te ontdekken. Ben je eerder een ‘Connoisseur’? Dan zitten er in je pakket 3 wereldbekende wijnen met een Parkerscore* van +85. De wijnen die je krijgt wanneer je Bacchusabonnement neemt, zijn de beste van het beste: legendarische wijnen met een top-Parkerscore* van +90. Elke maand krijg je dan een mooie doos thuis geleverd in imitatiehout met drie proefbuisjes van 10 cl wijn.

Bedenkster Caroline Creyf: “Ik kwam op het idee toen ik als single in Londen woonde. Welke single opent een goede fles wijn, om die dan alleen op te drinken? De oplossing is dan vaak een goedkope fles wijn, zodat je je niet schuldig voelt als je de fles niet helemaal opdrinkt… En dan nog, wat met koppels die op een weekdag één lekker glaasje goede wijn willen drinken, maar geen hele fles de baas kunnen of willen? En wat als de vrouw wit verkiest, en haar partner zin heeft in rode wijn? Vino Vitro lost dat probleem op: eén glas wijn van uitstekende kwaliteit.”

De Vino Vitro sommelier reist de hele wereld rond om de meest exclusieve pareltjes onder de wijnen te vinden. Op die manier selecteert hij wijnen uit de meest uiteenlopende streken die je niet in de supermarkt vindt. Vorige maand bijvoorbeeld zat er in de box een ‘Brunello di Montalcino’ uit Castiglion del Bosco. Die fles is zo’n 150 euro waard. 

Een nieuwe favoriete wijn die je wil delen met gezelschap? Op de website kan je de wijnen ook per fles bestellen. Geef je een abonnement cadeau aan iemand? Dan krijgt de ontvanger het pakketje rechtstreeks geleverd aan de deur, met daarin gepersonaliseerde tubes wijn en een leuk briefje waarop staat wie de afzender is en een persoonlijke boodschap.  

Alle info vind je op www.vinovitro.com/nl/
Discovery Box krijg je vanaf 38.25 euro per maand
Connoisseur Box, vanaf 63.75 euro per maand
Bacchus Box: 109,95 euro per maand (Op dit moment nog niet beschikbaar)

* Parkerscore: Robert Parker is een zeer invloedrijke Amerikaanse wijncriticus. De scores (50 tot 100) die hij aan wijnen geeft, hebben een duidelijk effect op de individuele prijzen. Verzamelaars en investeerders gebruiken de zogenaamde ‘Parker punten’ vaak als één van de criteria bij het kopen van een wijn. Vanaf 80 punten heb je een ‘bovengemiddeld tot zeer goede wijn’, 90-95 is een ‘uitstekende wijn’, terwijl je vanaf 96 punten te maken hebt met een ‘uitzonderlijke wijn’. 

Images