18.04.2018
OH MY - FILLIERS brengt een roze gin op de markt

On Wednesday we wear pink 

De dag begon al mooi met een stralende zon, maar onze woensdag werd net nóg een beetje rooskleuriger, want Filliers Distillery lanceerde een roze (!) gin. De Filliers Dry gin 28 Pink is gebaseerd op het authentieke recept van Firmin Filliers. De gin kreeg de zomerse smaak van frambozen en gojibessen en tadaa: het resultaat is een fruitige én roze gekleurde gin. Perfect voor een zomers avondje, als je ’t ons vraagt. 

In 2012 bracht Filliers Distillery als eerste een 100% Belgische gin op de markt, op basis van een authentiek familierecept. Aan de wieg van Filliers Dry Gin 28 staat Firmin Filliers die net na de Eerste Wereldoorlog een eigen gin ontwikkelde. Filliers gin wordt nog steeds ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels, met de fijnste botanicals en volgens het originele recept. Voor deze roze gin baseerden de stokers zich op het authentieke recept, maar voegden ze tijdens het distillatieproces frambozen en goijibessen toe.

Cheers!

Filliers Dry gin 1928 PINK 50 CL – 37,5% VOL is verkrijgbaar bij de supermarkt en de betere drankenhandel voor 29,95 euro.

Hoe serveren?

Je kan hem puur drinken of met een premium tonic. Wij houden het liefst van al bescheiden, zodat de fruitige toetsen van de gin volledig tot hun recht komen: 5 CL Filliers Dry gin 28 Pink ,15 CL tonic (liefst zo neutraal mogelijk) en wat frambozen als garnituur.
 

Images