09.03.2018
NIEUW TOMORROWLAND WINTER

Populairste festival ter wereld strijkt neer in de magische setting van de Franse Alpen

Alpe d’Huez – Boom, 9 maart 2018 |In 2019 kan je Tomorrowland beleven in een totaal nieuwe omgeving tijdens het meest magische seizoen van het jaar : de winter. Het gerenommeerde Belgische muziekfestival Tomorrowland krijgt namelijk een winterse editie in de Franse Alpen. In maart 2019 wordt het volledige wintersportgebied ‘Alpe d’Huez Grand Domaine Ski’ overgenomen door én omgetoverd tot ‘Tomorrowland Winter’, een festival en fantasiewereld voor ruim 30.000 muziekliefhebbers van over de hele wereld. Net als voor de (zomer)editie in België worden alle registers opgetrokken om de bezoekers de ultieme festivalbeleving te kunnen aanbieden.

Tomorrowland Winter zal zich over het hele skigebied uitstrekken. Verschillende stages, waaronder een speciaal voor deze editie ontwikkelde mainstage aan de voet van de pistes, ‘s werelds bekendste en grootste dj’s, extra aandacht voor lekker eten en drinken, soms op de meest verrassende plekken, en dat alles overgoten met de decoratie, magie en sfeer die eigen zijn aan Tomorrowland. Voeg daar de unieke setting van Alpe d’Huez aan toe, 1860 meter hoog in de Franse Alpen, en je hebt alle ingrediënten voor een festivalervaring zoals nog nooit eerder ter wereld is aangeboden.

Tomorrowland Winter zal met het thema “The Hymn of the frozen Lotus” garant staan voor een waanzinnige line-up, state-of-the-art decors én een buitengewone (festival)ervaring.

Jean-Yves Noyrey, burgemeester Alpe d’Huez:“We zijn bijzonder trots dat Alpe d’Huez in maart 2019 Tomorrowland Winter mag verwelkomen. Reeds van bij de eerste gesprekken met het team in België hebben we er alles aan gedaan om hen te helpen dit unieke verhaal bij ons te kunnen neerzetten. Het organiseren van een festival van deze omvang in onze setting heeft immers nog niemand gedaan. We beseften dus al snel dat dit een unieke opportuniteit was. Niet alleen voor ons als dorp, maar ook voor de lokale gemeenschap, de handelaars en alle verenigen. We kijken er dan ook allemaal naar uit om, binnen exacte één jaar, 30.000 People of Tomorrow te mogen ontvangen.”

Christophe Monier, algemeen directeur van Alpe d’Huez Domaine Skiable (SATA): “250 km aan skipistes, 300 dagen zon per jaar, een lift die tot 3.300 m hoogte gaat en een panorama biedt dat uitkijkt over 1/5 van heel Frankrijk, een herkenning als ‘Beste skigebied van Europa in 2017’, … . Net als Tomorrowland is ook Alpe d’Huez Grand Domaine Ski ‘démuséré’. Als uitbaters van het skigebied zijn we er helemaal klaar voor om alle festivalgangers een even onvergetelijk en  veilig festival te laten beleven.”

François Badjily – directeur Alpe d’Huez Toerisme: “De keuze van Tomorrowland voor Alpe d’Huez voor de organisatie van eerste editie van Tomorrowland Winter is geen toeval. Van bij de eerste contacten hebben we hen kunnen overtuigen van de unieke eigenschappen van ons skigebied. Het aanbod, de kwaliteit en de verscheidenheid van onze faciliteiten voor skiërs én niet-skiërs heeft de doorslag gegeven. Dit festival zal Alpe d’Huez internationaal op de kaart zetten”.

Michiel Beers, bezieler en organisator Tomorrowland: “We zijn ervan overtuigd dat we met alle betrokken partijen in Alpe d’Huez de geschikte partner hebben gevonden voor de realisatie van onze droom; een wintereditie van ons festival. Tomorrowland Winter belooft zeer bijzonder te worden op alle vlakken. De stages verspreid over het hele gebied en dus ook tot op 3.300m hoogte, de gloednieuwe mainstage, de line-up…en dat alles in de feeërieke setting van de Franse Alpen. Deze editie van Tomorrowland werd door ons eigen, jong en gepassioneerd team in Antwerpen gecreëerd en we hebben voor 100 % de touwtjes in handen. We kunnen ons geen betere manier inbeelden om, samen met onze People of Tomorrow onze 15e verjaardag te vieren en we kijken er enorm naar uit om hen te mogen verwelkomen in deze magische, winterse setting.”

Video: http://youtu.be/zorKvDiLbxw

Images