21.12.2016
NEMO: Gastronomisch visrestaurant op het Antwerpse Zuid

Duurzame vis en biologische groenten op je bord


“The sea is only the embodiment of a supernatural and wonderful existence.
It is nothing but love and emotion; it is the living Infinite.”
-Jules Verne-

Middenin het bruisende Antwerpen-Zuid, ligt visrestaurant Nemo. Het zeezicht en het zeebriesje door je haar moet je erbij fantaseren, maar op je bord vind je het allerbeste van de kust. Chef Michael Wauters werkt enkel met biolabels, groenten van de plukboerderij én verantwoorde visvangst. Nemo draait vooral rond kraakverse vis, maar ook vegetariërs kunnen er terecht en op de kaart staan ook enkele seizoensgebonden vleesgerechten. Voortaan vind je een stukje kust terug in het centrum van Antwerpen. Chef Michael Wauters opende er het gastronomisch visrestaurant Nemo, met een Scandinavische tintje.


Passie voor de zee
Chef Michael werkt vooral met groenten van de plukboerderij, bio labels én hij kiest resoluut voor verantwoorde visvangst. Hij combineert zijn passie voor de zee met respect voor de natuur en de seizoenen en vertaalt zo klassiekers in eigentijdse gerechten, overgoten met een snuifje eigenzinnigheid. Gezegend met de culinaire genen van vader en grootvader en met de zee als inspiratiebron, tovert Michael je culinaire pareltjes voor.

Om de drie weken past de chef de menukaart aan. Wat dacht je van een ‘Salade van Noordzeekrab, curry, appel en groene selder’, ‘Snoekbaars op vel gebakken, risotto van biotarwe, Pied Bleu en selderij’ en om af te sluiten: ‘Bavarois van praliné, home-made amandelijs, wentelteefje en  chocolade’.
Een zevengangenmenu bij Nemo kost 75 euro per persoon, maar je kunt ook à la carte gerechten kiezen. Het marktmenu van drie gangen heb je voor 39,5 euro. Een voorgerecht kost tussen de 13,5 euro en 23,5 euro. De prijs van het hoofdgerecht hangt af van de dagprijs van de vis.

Nemo op Antwerpen Proeft
Van 28 april 2017 tot 1 mei kan je van Nemo proeven op het culinaire festival Antwerpen Proeft. Bekende koppen, sterrenchefs, toprestaurants en de betere foodtrucks bieden op Antwerpen Proeft signature dishes aan.

Fish-O-Take
Fish-O-take is een lunchroom, vlak naast het restaurant, met Nemo getinte visgerechten als bouillabaisse, fishburger en kibbelingen. Voor mensen die graag in alle rust willen genieten, bedrijven die op zoek zijn naar een leuke plek om collega’s of klanten te ontvangen of workshops te organiseren, is er de ‘private room’.

Organiseer je zelf een feest en wil je je gasten visgerechten aanbieden? Dan is er Nemo Concept Cooking, het cateringdepartement.  

Adres:
Verschansingstraat 8-10 in Antwerpen

Openingsuren:
Nemo: van dinsdag tot donderdag 18.30-21.00 / vrijdag van 18.30-21.30 / zaterdag van 17.30-21.30
Fish-o-take: dinsdag tem vrijdag van 11.30-14.30 / zaterdag van 11.30-14.00

Web:
http://www.nemoconceptcooking.be/
www.nemorestaurant.be

Images