08.04.2018
Meer dan 31 000 bezoekers voor FACTS

Aan alle magische sprookjes komt een einde, en dus loopt ook de SPRING EDITION 2018 van FACTS vandaag af. Twee dagen lang werden bezoekers ondergedompeld in een wereld waar bovennatuurlijke krachten hoogtij vieren.

Naar tweejaarlijkse gewoonte werd Flanders Expo dit weekend weer omgetoverd tot de fantasiewereld FACTS. Van heinde en verre kwamen fans dit weekend afgezakt naar Gent voor de grootste Comic Con van de Benelux. En dat mag je best letterlijk nemen: dit weekend stonden niet alleen Belgen in de rij voor een handtekening van hun favoriete ster. Zelfs Mexicanen en Brazilianen reisden naar ons land om hun favoriete acteurs in levenden lijve te ontmoeten.

Op deze 30e editie tekenden topacteurs als Gillian Anderson, Joe Keery, Isaac Hempstead-Wright, Manu Bennett, Emilie de Ravin en Cobie Smulders present. Vandaag, zondag, konden fans ook de acteurs uit de populaire Ketnetserie Nachtwacht ontmoeten.

Tussen de 31 229 bezoekers ook heel wat cosplayers, die maandenlang werkten om hun creatie te tonen tijdens de parades en in de wandelgangen. Moedige krijgers probeerden The Beast te verslaan, het grootste opblaasbare obstakelparcours ter wereld. En wie wou, kon tijdens deze editie van FACTS een workshop “Learn to draw : The Simpsons” volgen of meedoen aan de karaokesessies. Japanse ballads, de tofste tv-intro’s, de Pokémon karaokemon weerklonken door Flanders Expo en er vond zelfs een heuse Thor’s Voice Battle plaats. 

De data voor de volgende editie werden ook al meteen bekend gemaakt: 29 en 30 september 2018. FACTS-veteranen: opgelet, voor één keertje eens niet in oktober dus! Meer info op http://www.facts.be/

Images