21.11.2017
Kerstinspiratie: 'hartverwarmende' cadeaus

De feestdagen naderen met rasse schreden. Sommigen kijken nu al uit naar hun zoektocht naar het ultieme cadeau, terwijl bij anderen de ‘cadeaustress’ hen al om het lijf slaat. Welk van beide types je ook bent, we inspireren je graag met enkele ‘premium spirits’ die zich voor de gelegenheid in een extra feestelijk jasje hullen. Het zijn stuk voor stuk “hartverwarmende cadeaus”.

Highland Park 12 YO Viking Honour – een eerbetoon aan de Vikings

Highland Park is altijd al een buitenbeentje geweest in de wereld van de Schotse Single Malt Whisky’s. Niet enkel door zijn smaak maar ook door zijn afkomst. De distilleerderij, die reeds in 1798 werd opgericht, ligt op de Orkney eilanden en is daarmee de meest noordelijk gelegen van alle Schotse distilleerderijen. De boomloze eilanden zijn eeuwenlang de thuisbasis geweest van de Vikingen die er zich reeds in 800 n.c. vestigden. Net als de huidige inwoners, voelen ze zich bij Highland Park tot op vandaag erg verbonden met hun Viking-voorvaderen en zijn ze bijzonder trots op hun afkomst. Hun mooi versierde flessen en bijhorende etuis vormen dan ook een ultiem eerbetoon aan hun voorvaders.

Voor deze feestdagen wordt  Highland Park 12YO VIKING HONOUR verpakt in een even feestelijke als stoere etui met twee bijhorende whiskyglazen. De whisky zelf heeft rijke, evenwichtige, moutige aroma's met een subtiele bloemige en rokerige geur, afkomstig van de aromatische heide turf die gebruikt wordt bij het drogen van de mout.

Adviesverkoopprijs: €49,39
Beschikbaar: in uw supermarkt, speciaalzaken en drinkcenters

The Macallan Amber – prestigieuze limited edition

Als Highland Park een stoere Vikings is, dan is The Macallan een flegmatieke ‘gentleman’. De gelijknamige distilleerderij bestaat reeds sinds 1824 en maakt met The Macallan één van de meest prestigieuze en bekroonde Schotse Single Malt Whisky’s ter wereld. Geen barkast is volledig zonder een fles The Macallan.

Deze winter brengt de distilleerderij ‘The Macallan Amber’ uit, een limited edition die voor de gelegenheid verpakt wordt in een mooie etui en met twee bijhorende whiskyglazen. De naam Amber verwijst naar de kleur, die afkomstig is van de eikenhouten vaten, waarin deze gerijpt is. The Macallan Amber heeft gerijpt op 100% first fill & refill Spaanse en Amerikaanse eikenhouten vaten die voorheen allen gebruikt werden voor de rijping van sherry. Het resultaat is een zijdezachte whisky met aroma’s van vanille en vers geoogst graan die worden afgewisseld door florale en citrustoetsen.

Adviesverkoopprijs: €55,29
Beschikbaar: in uw supermarkt, speciaalzaken en drinkcenters


Buss N°509 Author collection – voor wie niet kan kiezen…

BUSS N°509 is een Belgische gin en het geesteskindje van de Antwerpse horecaondernemer Serge Buss. Het is Buss N°509 die als eerste begon te experimenteren met fruitige gins, die zich perfect lenen voor zowel het aperitief als digestief. Alle Buss N°509  gins worden artisanaal gedistilleerd en voor de fruitige varianten als Raspberry en Pink Grapefruit, worden bovendien geen additieven zoals suikers en smaak- of kleurstoffen toegevoegd. Buss N°509  White Rain is dan weer een kruidigere gin en bevat aroma’s van fijne granen, dennen en een frisse toest van citroenverbena en marjolein.

Voor wie niet kan kiezen tussen al die varianten brengt Buss N°509 nu een ‘Author Collection’ uit. Een giftpack met drie flesjes van 20cl met de smaken Buss N°509 Raspberry, Buss N°509 Pink Grapefruit en Buss N°509 White Rain.

Adviesverkoopprijs: €44
Waar beschikbaar: bij de speciaalzaken premium spirits en drinkcenters

N°3 London Dry Gin – Londense flair in British Racing Green

Londenser dan deze N°3 London Dry Gin kan je ze niet vinden. De N°3 in de naam verwijst immers naar St James Street N°3, het adres in harte Londen waar de eeuwenoude wijn-en drankenhandel Berry Bros & Rudd gevestigd is.  Zij zijn de eigenaars en verdelers van deze authentieke London Dry Gin. De basis van deze gin wordt gevormd door zes zorgvuldig uitgekozen botanicals en het resultaat is een zijdezachte en heel herkenbare gin die al verschillende prijzen in de wacht mocht slepen. Voor deze feestdagen wordt de fles verpakt in een mooie giftbox met een gratis glas, in typisch en erg stijlvol ‘British Racing Green’

Adviesverkoopprijs: €37
Beschikbaar: in uw supermarkt, speciaalzaken en drinkcenters

Disaronno wears Missoni – Italiaanse flair en elegantie

Na alle Britse (én Belgische) flegma, voegen we finaal een flinke scheut Italiaanse passie toe met ‘Disaronno wears Missoni’ . ‘s Werelds meest gedronken Italiaanse likeur komt voor het vijfde jaar op rij met een limited edition. De iconische fles, de bijhorende giftbox en twee gratis glazen,  dragen  het zeer herkenbare signatuur van het gelijknamige Italiaanse modehuis en zijn uitgevoerd in warme kleuren net als de likeur zelf. Deze Disaronno-fles is een collector’s item en het perfecte cadeau voor alle modeliefhebbers die ook tijdens de kerstdagen de smaak van Disaronno niet kunnen weerstaan.

Adviesverkoopprijs: €17,50
Beschikbaar: in uw supermarkt, speciaalzaken en drinkcenters