20.12.2016
Jonge ondernemer “Chef Koek” verenigt treats met pharma

BRASSCHAAT | Iedereen met huisdieren weet hoe moeilijk het is om hun favoriete kat of hond medicijnen te geven. pharma.pet biedt hiervoor de oplossing. Ze ontwikkelen en produceren binnenkort dragers met voedingssupplementen en medicijnen voor huisdieren. Deze nieuwe Belgische start-up van Manuel Goossens die eerder GOOD !D en het eigen merk hupple uit de grond stampte, is klaar om de wereld te veroveren. Momenteel, na jaren van onderzoek, staat pharma.pet in de startblokken.

Medicatie in de vorm van een snoepje
Manuel Goossens profileert zich opnieuw als trendsetter. Voor de pharma-industrie ontwikkelt pharma.pet honden -en kattensnacks met supplementen en medicatie. De pharma-industrie heeft de kennis, middelen en mensen om specifieke poeders en liquides te ontwikkelen én te produceren, terwijl pharma.pet over de know-how beschikt om ‘op maat’ de drager ervan te maken. Die drager heeft een hoog ‘treat’-gehalte en is een alternatief voor een capsule, die vaak door huisdieren wordt uitgespuwd.
De markt in voedingssupplementen en medicijnen voor dieren is gigantisch, maar een Belgisch treat met daarin medicatie verwerkt, bestond nog niet. En iedereen die een huisdier heeft, wéét dat medicijnen in pil -of capsulevorm toedienen geen lachertje is. Daardoor wordt niet altijd het gewenste resultaat bereikt. pharma.pet biedt dé oplossing.
Manuel Goossens, zaakvoerder: “Het gaat niet zomaar om medicijnen of vitamines die ‘in een koekje gedraaid zijn’. Maar om een totaal ander receptuur, specifiek ontwikkeld case per case. Ingrediënten mogen namelijk niet in conflict met elkaar geraken, de gewenste dosis moet gehaald kunnen worden, de acceptatie moet juist zitten en de techniek moet werkbaar zijn.  Het is eigenlijk het omgekeerde van wat we momenteel doen bij GOOD !D en hupple, waar we gezonde beloningen in verschillende smaken en vormen  produceren met zelfs af en toe al functionele eigenschappen zoals bijvoorbeeld de ‘kruidenlijn’ die hupple recent op de markt bracht.”

Meer dan 15 jaar ervaring
Met vijftien jaar ervaring is Good !D de absolute specialist in beloningen voor honden en katten. Zaakvoerder Manuel Goossens verzorgde als twaalfjarige hamsters in de plaatselijke dierenwinkel. Op zijn vijftiende vond hij al een automatisch voerderbakje uit dat hij mocht leveren aan grote dierenspeciaalzaken. Met zijn bedrijf GOOD !D staat hij aan de wieg van diverse concepten en innovaties voor huisdieren. Op zijn 21e bracht Manuel Goossens chips voor knaagdieren op de markt en schreef hij een hondenkookboek. In oktober 2013 opende GOOD !D een eerste 100% eigen productie op Belgische bodem van zachte beloningskoekjes voor honden en katten. Het Brechtse bedrijf produceert unieke soft treats en voert deze ondertussen wereldwijd uit.

Over hupple en GOOD !D
hupple groeide ondertussen uit tot een stevig beloningsmerk voor honden en katten, en is volop bezig om de wereld te veroveren. Afgelopen jaar kwam via een handelsmissie bijvoorbeeld Indonesië erbij; vorige maand werden de winkelrekken in Taiwan gevuld. GOOD !D heeft een enorme know-how opgebouwd in het produceren en vermarkten van beloningen voor honden en katten. Het bedrijf haalde zonet het IFS-certificaat, wat de hoogste wereldwijd erkende kwaliteitsstandaard is voor producenten in de voedingsindustrie.  GOOD !D kreeg het voor elkaar om in minder dan vier jaar én uit het niets een fabriek op te bouwen, met vallen en opstaan. De exportuitdagingen én kwaliteitsvereisten van grote supermarkten deed GOOD !D het afgelopen jaar snel groeien, wat een enorme impact had op het bestaande productieproces. Met een enorme rugzak aan ervaring, zonder druk en met een blanco blad kan pharma.pet starten aan een veelbelovende toekomst.


http://www.pharma.pet/#1-welcome
http://www.hupple.com/#1-hupple-enjoy-the-story
________________________________________

Images