13.08.2017
‘International Rum Day’ op 16 augustus vier je met Brugal Rum

Op 16 augustus viert de hele wereld ‘Internationale Rum Dag’. Dé ideale dag om een fles Brugal Rum te openen.
Wie aan de Dominicaanse Republiek denkt, denkt vooral aan parelwitte stranden en een populaire vakantiebestemming. Het Caraïbische eiland is echter ook de thuisbasis van de familie Brugal, een familie die al vijf generaties lang over het geheim van één ‘s werelds populairste rums waakt. Sinds de oprichting van Brugal Ron door Andrés Brugal Montaner wist de familie een portfolio uit te bouwen aan kwalitatieve rums. Vandaag zijn Jassil en Gustavo Brugal de ‘Maestro Ronero’s’ en waken zij over het familierecept.

Een rum voor elke smaak en gelegenheid
Brugal heeft een mooi aanbod aan verschillende ‘stijlen’ rum. Van de drievoudig gedistilleerde Blanco Supremo, die uitermate geschikt is voor verfrissende cocktails als Mojito, waarbij de rum de citrussmaken niet mag overheersen, over de ronde en warme smaak van de Añejo die heerlijk is in de mix met Coca-Cola, naar de volle smaak van de 8-jaar gerijpte Extra Viejo tot het paradepaardje van de range, de Brugal 1888.
Hiermee heeft Brugal niet enkel een rum voor elke smaak en voorkeur, maar meer nog voor elke manier van consumptie.

Brugal Blanco Supremo – Twee jaar gerijpt en 3-voudig gedistilleerd. Heldere en droge rum die zich, met zijn subtiele smaken, perfect leent tot het maken van frisse cocktails als Mojito en Daiquiri, waarbij de rum de smaak van de andere (citrus) ingrediënten niet mag overheersen. - Adviesverkoopprijs € 21,99 / 70cl.

Brugal Añejo Superior– Tot vijf jaar gerijpt. Mooie ronde smaak met subtiele zoete aroma’s. Heerlijk in de mix met Coca-Cola. Knijp er een stevig partje limoen in uit en je hebt een authentieke Cuba Libre!  - Adviesverkoopprijs € 21,99 / 70cl.

Brugal Extra Viejo - Tot acht jaar gerijpt. Volle, complexe maar tegelijkertijd ook zeer warme smaak met krachtige aroma’s. Heerlijk puur. - Adviesverkoopprijs € 28,49 / 70cl.

Brugal 1888 – Nieuwe paradepaardje uit het gamma en ontwikkeld als ultiem eerbetoon aan Andrés Brugal. Voor deze past Brugal een complexe ‘double-barreled aging’ toe. Eerst wordt de rum zes tot acht jaar gerijpt in Amerikaanse eiken ex-bourbon vaten. Na deze eerste rijping volgt een extra rijping van twee tot vier jaar op Spaanse sherry vaten. Heerlijk puur in een vooraf verwarmd of gekoeld tumblerglas.  - Adviesverkoopprijs € 52,49 / 70cl.

 

Dark ‘n’ Stormy
Cocktailrecept met Brugal Anejo Rum en Ginger Beer

Deze bruine rum is uitermate geschikt voor cocktails en longdrinks. Bijvoorbeeld voor de Dark ‘n’ Stormy, een cocktail die zowel kruidig en fris tegelijkertijd is.

Zo maak je hem:
Schenk 6cl Brugal Anejo in een old-fashioned of - tumbler glas met ijs. Giet er 10ml vers limoensap erbij en top af met Ginger Beer. Garneer met een schijfje limoen.

Images