03.04.2018
Greenway lanceert vegetarisch barbecuepakket én vegan kebab

Volgens weerman Frank Deboosere wordt het eind deze week zo’n 20° - wij kunnen de zomer al ruiken! Dat betekent dat we binnenkort weer gezellig buiten kunnen zitten én dus ook het stof van het barbecuetoestel kunnen blazen. De zon, fijn gezelschap en lekker gegrild vlees zijn dé topingrediënten voor een geslaagde barbecue. Of toch voor iedereen die van vlees houdt. Vegetariërs daarentegen blijven nog te vaak op hun honger zitten tijdens zwoele zomeravonden, maar daar brengt Greenway verandering in. Paul Florizoone – de man achter Greenway – ontwikkelde namelijk een éénpersoons veggie BBQ-pakket, zodat ook vegetariërs en flexitariërs kunnen meegenieten van een heerlijke BBQ. De BBQ-mix bestaat uit vier veggie balletjes, een paprikaburger en een witte worst met kruiden. Je kan het BBQ-pakket vinden bij Delhaize. 

Goed nieuws voor alle vegetariërs die uitgenodigd worden voor een barbecue, maar daar vervolgens op hun honger blijven zitten omdat er geen vleesvervangers voorzien zijn. Greenway komt namelijk met een éénpersoons veggie BBQ-pakket waardoor vegetariërs en flexitariërs makkelijk kunnen meegenieten van een gezellige BBQ. Het pakket bestaat uit vier veggie balletjes, een paprikaburger en een witte worst met tuinkruiden. De mix van veggie producten is bovendien gebruiksklaar door de meegeleverde spiesjes, zodat je ze enkel nog op de grill moet leggen. Kortom: een snel, makkelijk en vooral lekker alternatief voor vegetariërs die dol zijn op barbecueën! 

100% vegan kebab
Tegelijk met het BBQ-pakket ligt ook de vegan Greenway kebab in de winkel. In de vier Greenway restaurants én op de zomerfestivals is de plantbased kebab een absolute topper. In het pakket vind je 100% vegan kebab, heerlijk in een wrap of pitta broodje met wat sla, groentjes en een lekker sausje erbij.

Het BBQ-pakket en de kebab zijn sinds kort verkrijgbaar in alle Delhaizewinkels. 
BBQ pakket: 3,99€/St
Vegan Kebab: 3.85€/st

BBQ-inspiratie nodig? Hieronder alvast een zomers recept met de paprikaburger

Ingrediënten (1 persoon)
- 1 paprikaburger
- Salsa van tomaat
- Rucola
- Kerstomaatjes
- 2 schijven aubergine
- Marinade van gember, citroen en chili

Bereiding
1. Bestrijk de aubergines met de zelfgemaakte marinade
2. Grill de aubergines gaar op de BBQ en bak vervolgens de paprikaburger.
3. Maak een compositie met de aubergines, paprikaburger, salsa van tomaat en rucola.
4. Serveer de burger met de kerstomaatjes.

Smakelijk!

Images