16.07.2018
GLOEDNIEUW BRUSSELS PARTYCONCEPT WIL TECHNO TOEGANKELIJK ÉN AANTREKKELIJK MAKEN VOOR EEN GROOT PUBLIEK

‘Techno is dood, lang leve Techno!’ - Techno is één van de oudste stijlen aan elektronische muziek. Ontstaan in de vroege jaren ’80 in Amerika, is het al snel overgewaaid naar Berlijn en van daaruit tot bij ons. Techno clubs - en events werden zeer populair. In navolging ontstonden heel wat nieuwe elektronische muziekgenres en verdween techno, letterlijk en figuurlijk, wat onder de radar.
Tot nu dus. Sinds enige tijd merk je dat het genre opnieuw aan populariteit wint. Niet alleen in het buitenland, maar ook in België. Jonge dj’s, vaak geeneens geboren toen techno ontstond, blazen het opnieuw leven in, én met succes. Meer en meer clubs grijpen opnieuw naar de muziekstijl en ook festivals nemen het op in hun programmatie.

Net als bij het ontstaan in de jaren ’80 is het ook nu opvallend dat de heropleving van techno vooral uit de grote steden komt. Bewijs hiervan is het gloednieuwe HANGAR, een initiatief van drie jonge Brusselaars met niet alleen ervaring in het organiseren van leuke feesten, maar bovenal met liefde voor techno en de ambitie om deze opnieuw op de kaart te zetten.

HANGAR – Electronic Music Marathon is een indoor techno event dat voor de eerste keer zal doorgaan op zaterdag 29 september 2018 in Key West, een oude industriële site aan de Vaartdijk in Anderlecht.
Met het event willen de drie jonge organisatoren, Cameron Heal, Marvin Weymeersch en Thibaut Ickx, het genre opentrekken en aantrekkelijk maken voor een breed publiek.  Niet alleen met de kwaliteit en variatie in de line-up, maar ook in de bezoekerservaring.               

MUSIC-LIFESTYLE-FOOD, zijn de drie kernwaarden waarrond het event zal worden opgebouwd. Een ruime en comfortabele locatie, 2 podia met een ijzersterke line-up, kwalitatief licht en geluid en een aanbod aan lekker en kwalitatief eten en drinken moet de muziekliefhebbers weten te bekoren.

HANGAR zal vier maal per jaar doorgaan. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 29/09/2018 met een eerste editie in Key West. De exacte line-up wordt in de tweede helft van augustus bekendgemaakt. 

Kortom:
• Zaterdag 29/09/18 – Key West, Anderlecht
• 1e editie HANGAR – Electronic Music Marathon
• 2 podia / 3 zalen 
• Tickets & Info : http://www.thehangar.be/ 

Hangar is een initiatief van 3 jonge (Brusselse) creatievelingen met een gezonde dosis ondernemerschap; Marvin Weymeersch (23), Cameron Heal (25) en Thibaut Ickx (28). Marvin en Cameron ontmoette elkaar tijdens hun studententijd in Brussel en ontdekten als snel hun gemeenschappelijke passie voor kwalitatieve elektronische muziek. Samen zetten ze in 2015 een eigen partyconcept op onder de naam ‘Donuts’. Deze zijn uitgegroeid tot populaire events in Brussel die bekendstaan om hun vernieuwende en kwalitatieve line-ups. Daarnaast zijn beiden ook zelf gepassioneerde dj’s en producers die al op heel wat events en festivals in binnen-en buitenland achter de draaitafel mochten staan. Marvin is tevens de manager van Two Pauz. Met Thibaut halen Marvin en Cameron alvast een pak ervaring in huis. Thibaut werkt bij AbInbev als events marketing manager voor Zuid-Europa. Zijn expertise in partnerships en finance zijn een mooie aanvulling op het team.


 

Images