14.08.2017
Eerste keer Zuiderburen, een nieuw straatfestival, op het Antwerpse Zuid

Gezellig samenkomen tijdens autoloze zondag aan het Museum voor Schone Kunsten
16 & 17 september, Antwerpen Zuid

Houd je van gezellig terrassen? Dan is het zuid op zaterdag 16 en zondag 17 september the place to chill! Het Zuid nodigt iedereen uit op het mooiste terras van Antwerpen: het plein rond het Museum voor Schone Kunsten. Leopold De Waelplaats zal voor deze eerste Street Happening, Zuiderburen, op zondag ook autovrij zijn. Naast een unieke locatie zorgt Zuiderburen er voor dat alle smaken van de hipste restaurants en bars van het zuid verzameld worden en er staan heel wat coverbands en live artiesten op het programma. Zuiderburen staat volledig in het teken van music, friends & food. 

Zot van het Antwerpse Zuid? Ideaal, want Zuiderburen tovert op zaterdag 16 en zondag 17 september Leopold De Waelplaats om in een gezellig buurtfeest. Met autoloze zondag is dit de ideale moment om met je vrienden, familie, buren en met of zonder kinderen een bezoekje te brengen aan het Zuid. Iedereen is welkom om van de charme van het plein te genieten. Met food van Ellis Burger, Lucy Chang, Sum Sum, FinJan, Tartino Zuid, Poule & Poulette, Zaowang, kan je er proeven van de lekkerste gerechten vanuit alle hoeken van de wereld. Van Aziatisch tot Amerikaans . You name it. We serve it!

Zaterdag- en zondagochtend om 10u00 wordt het zuid gewekt met een gratis yoga en Be Fit sessie, gegeven door The Brick. Daarna is er tijd voor muziek. Jazz, funk, disco, … zorgen  voor nazomerse vibes.  Tegen de avond treden er enkele cover bands en live artiesten op.

Dat het Zuid een bruisende plek is in Antwerpen, een hippe trekpleister met tal van leuke restaurants, bars en musea, is de oprichters van Zuiderburen niet ontgaan. “Het idee is ontstaan op een zonnige middag op één van de vele terrasjes op de Leopold De Waelplaats. Alles was perfect: mooi weer, leuk terrasje, gezellig met de vrienden. Kortom we werden verliefd op ons geliefde zuid.” 

Zo kwamen ze op het idee om een gezellig straatfestival te organiseren: genieten van de schoonheid van het Antwerpse Zuid. De wijk telt talloze trendy bars, gezellige cafés en innoverende restaurants, maar heeft ook een cultureel kloppend hart met KMSKA, MUHKA en FoMu en ook fashion addicts kunnen zich uitleven in de Burburestraat en Volkstraat. Op zondag 17 september wordt het zuid autovrij en kan je dubbel zo hard genieten van de omgeving. “Gezelligheid” is de beste beschrijving voor Zuiderburen en dat in combinatie met lekker eten, muziek en een mooie locatie.

Praktisch:
Zuiderburen
Zaterdag 16 & zondag 17 september
Leopold De Waelplaats, Antwerpen Zuid
https://www.facebook.com/Zuiderburenfestival/

Images