14.02.2018
Belgisch hondenvoedingsmerk Edgard & Cooper steunt de Dog Care Clinic in Sri Lanka met gift van € 36.000,-

Edgard & Cooper reiken helpende poot aan straathonden

Iedereen kent de betekenis ‘Een hondenleven hebben’. Dit staat volgens Van Dale synoniem met een ellendig bestaan. Maar laat ons eerlijk zijn…dat gaat voor het ruime merendeel van de honden in België al lang niet meer op. Als je zelf een hond hebt, leidt deze vast en zeker een prinsheerlijk leven en maakt hij of zij integraal deel uit van het gezin. Zo ook dus Edgard en Cooper, de honden van de oprichters en diegenen waarnaar het bedrijf dus is vernoemd. Ze hebben een warme en knusse slaapplek, krijgen de beste voeding voorgeschoteld, hebben een massa speeltjes, en ja, ze krijgen zelfs cadeautjes op feest – en verjaardagen. Maar bovenal  worden ze overladen met knuffels en liefde. Hoe vaak heb jij al niet naar je hond gekeken terwijl hij knus lag te slapen in zijn slaapmand, wensend dat je voor 1 dag zijn of haar plek kon innemen…? Helaas hebben heel veel honden in de wereld niet zoveel geluk. De schattingen lopen erg uiteen, van 300 tot maar liefst 600 miljoen, maar vast staat dat er erg veel straathonden zijn in de wereld. Dit zijn honden zonder baasjes en zonder dak boven het hoofd. Ze leven een erg miserabel en vaak kort bestaan.  Daar willen ze bij Edgard & Cooper iets aan doen! Bij oprichting van hun bedrijfje vier jaar geleden, hebben ze beloofd om, zodra ze winst beginnen te maken, 10% van deze aan goede (honden)doelen te schenken. De winst die is er (nog) niet, maar zo lang willen Edgard & Cooper niet wachten om alvast €36.000,- te schenken aan de Dog Care Clinic in Sri Lanka, een land met een gigantisch aantal straathonden.

Alle pootjes helpen

Bij oprichting van Edgard & Cooper was het voor de oprichters Koen, Louis en Jürgen een uitgemaakte zaak. Mocht hun zakelijk avontuur aanslaan, dan zetten ze een deel van hun middelen in voor het helpen van straathonden. Soortgenoten van Edgard & Cooper die het een pak minder goed hebben. De focus ligt daarbij op ondervoede en-of dakloze honden.
“Nu vier jaar later staat ons bedrijf op de rails. We investeren alles opnieuw in de zaak, dus maken we nog steeds geen winst. Maar daar willen we niet op wachten om nu al werk te maken van onze goede voornemens.” Aldus Louis Chalabi van Edgard & Cooper. “We maken dan ook met veel plezier alvast €36.000,- over aan de Dog Care Clinic in Sri Lanka. Uiteraard hopen we in de toekomst een veelvoud van dit bedrag en organisaties te kunnen storten en steunen”.

Straathonden, een ‘smet’ op het imago van een stad of land

In West-Europa en zeker bij ons en onze buurlanden zijn er geen straathonden meer. Maar wie wat verder reist komt ze al snel tegen. Vooral in Oost-Europa, Rusland en Azië zijn ze massaal in het straatbeeld aanwezig. Zo zijn met zo veel dat ze vaak een probleem worden voor de lokale overheden en een ‘smet’ vormen op het imago dat de steden en landen zichzelf willen geven. Met de regelmaat van de klok duiken er dan ook gruwelverhalen op van straathonden die massaal en op de meest beestachtige manieren worden afgemaakt. Vaak vlak voor één of andere prestigieus internationaal evenement. Begin dit jaar nog doken de verhalen op van het trieste lot van de straathonden in de elf Russische steden die het WK voetbal hosten. Maar evengoed zijn nakende Olympische spelen of zelf het Eurosongfestival, evenementen tijdens dewelke er geen plaats is voor straathonden. Met alle gevolgen van dien voor de honden… .

Edgard & Cooper schieten lotgenoten in Sri Lanka te hulp

Alle straathonden in de wereld redden gaat helaas niet lukken. Daarom kiezen ze bij Edgard & Cooper bewust voor 1 goed doel. Voor dit jaar hebben ze gekozen voor de Dog Care Clinic in Sri Lanka, een privé-initiatief van Marina Möbius. Het naar Aziatische normen relatief kleine eiland heeft, net als zijn grote buur Indië, een gigantische populatie aan straathonden. Zij worden geholpen door de Dog Care Clinic.

Verzorging en sensibilisering 

oprichtster, Marina Möbius, kan in haar ziekenhuis op de hulp rekenen van 35 medewerkers. Zij gaan elke dag de baan op waarbij ze eten geven aan straathonden. De honden die er het ergst aan toe zijn worden in hun ziekenhuis opgevangen en verzorgd tot ze helemaal zijn opgeknapt. Vervolgens wordt er voor hen een nieuwe ‘thuis’ gezocht.
Naast de verzorging van de straathonden zet Dog Care Clinic dus ook in op de sensibilisering van de lokale bevolking. Er wordt hen geleerd een hond te adopteren, goed te verzorgen en te aanzien als volwaardig lid van de familie. Alleen zo kunnen de vooroordelen tegen honden worden weggewerkt. Voor alle informatie omtrent Dog Care Clinic - https://www.dogcare-clinic.com/en/.
 

Images