17.11.2017
ANTWERPSE HOTSPOT LAZY JACK WINTERPROOF

Lazy Jack Winter Edition

Begin juni opende Lazy Jack de deuren, een plek van ontmoetingen, ontdekkingen en ervaringen en centraal gelegen in de hippe, opkomende buurt Het Eilandje. Tijdens de zomermaanden ontpopte Lazy Jack zich als dé perfecte locatie voor een culinaire avond in laidback sfeer, een spelletje jeu de boules of een ontspannende yogasessie en dat mét zicht op het Kattendijkdok. Nu het kwik op de thermometer richting de nul graden zakt en we met z’n allen op zoek gaan naar warmte in plaats van verkoeling, steekt Lazy Jack de vuurkachels aan. Het interieur én de menukaart kregen een winterse makeover. In de schaduw van het MAS en het Nieuwe Havenhuis en verscholen in een industriële hangar, vind je Lazy Jack: een plek van leuke ontmoetingen en culinaire ontdekkingen voor zowel de buurtbewoners àls toeristen. Terwijl je er in de zomer kon genieten van frisse cocktails en yogasessies op het grote terras, kan je vanaf nu genieten van glühwein, geroosterde marshmallows en stoofpotjes.

Winter Edition
Het interieur binnen werd winterproof gemaakt: salonnetjes kregen een pelsen dekentje, houten bobijnen werden omgetoverd tot tafeltjes, er werd een muur gemaakt van oude fruitkisten, her en der staan houtkacheltjes opgesteld en de loods werd voorzien van industriële verwarming. Let There Be Light zorgde voor hippe verlichting.

Stoofpotjes en wild van The Butcher’s Store.
Ook de menukaart kreeg een winterse update. Op culinair vlak zorgt topslager De Laet & Van Haver voor stoofpotjes, wildgerechten en sharing plates. Bij het diner kan je kiezen voor pakweg gegratineerde mergpijp ‘Old School’ met toast of traag gegaard buikspek met rode biet en mosterdsalade als voorgerecht. Tussen de verschillende hoofgerechten vind je zowel stoofpotjes als huisbereid stoofvlees en vol au vent en vleesgerechten als fazant à la brabançonne met een fine champagne sausje of Black Aberdeen Cheese Burger. Liever vis of een vegetarisch gerecht? Dan kan je kiezen voor zalm in papillote à la ostendaise of groene curry van tzay. Kinderen kunnen kiezen uit het kid’s menu. Vanaf december kan je op donderdag en vrijdag ook opnieuw lunchen bij Lazy Jack.

Lazy Jack’s Cabane
Het buitenterras, van waarop je op warme zomeravonden de zon in het Kattendijkdok zag verdwijnen, werd omgetoverd tot ‘Lazy Jack’s Cabane’. In de tent kan je vanaf december elk weekend jenever en glühwein drinken en marshmallows roosteren.

Concept Store FUTUR by Lazy Jack
Nieuw: FUTUR opende een concept store ín Lazy Jack. ‘FUTUR by Lazy Jack’ verkoopt vooral uitsluitend Belgische merken en kleine ondernemers met een verhaal zoals onder andere de fietshelmen van Nutcase, Koba Handmade koordmandjes, Mad About Mats (matten), drinkbussen van 24Bottles, kaarsen van Aroma Naturals, Komono, de biologische verzorgingslijn Likami, ‘Wij Zijn Beest-truien’, Knush (kussens), boekjes van Stratier, de baby
-en kindercollectie van Coco & Pine, … De concept store is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18u tot 22u en zondag van 12u tot 19u. Ideaal voor wie nog op zoek is naar allerlei leuke gadgets en cadeautjes voor onder de kerstboom.

Events
De vernieuwde eventruimte van Lazy Jack kan je boeken voor privéfeesten, bedrijfshappenings, recepties, … er is plaats voor zo’n 400 personen. Regelmatig vinden er
trouwens leuke evenementen plaats bij Lazy Jack: van workshops over optredens en kunsttentoonstellingen.


Praktische informatie
Adres: Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen
Meer info en reserveren via www.lazy-jack.be<

Maandag t/m woensdag gesloten
Donderdag en vrijdag vanaf 16u tot 23u
Zaterdag en zondag vanaf 14u tot 23u

Opgepast, vanaf 23 november zijn er nieuwe openingsuren!
Donderdag tot vrijdag : 12u tot 23u
Zaterdag : 18u tot 23u
Zondag : 10u tot 22u


Photocredits: Willem Van Puyenbroeck