24.02.2011
3 dagen feest

Iedereen herinnert zich nog wel de waanzinnige taferelen tijdens de laatste editie van Tomorrowland. Het festival dat 6 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd voor 10 000 bezoekers en zich in enkele jaren ontpopte tot één van de mooiste ter wereld, met meer dan 120 000 bezoekers. Tomorrowland is in geen tijd onwaarschijnlijk populair geworden in binnen en buitenland.

Tomorrowland werd vorig jaar verkozen tot favoriet zomerfestival van de Studio Brussel luisteraars, in Frankrijk verkozen tot beste Europees festival en recentelijk in Miami (USA) genomineerd voor de jaarlijkse Oscars van de muziekindustrie als beste event ter wereld.  Al maanden ontvangt ID&T emails met de vraag of het festival een dag langer kan duren, daar het mooiste weekend van het jaar te snel voorbij is. Op Facebook zijn er vele groepen met duizenden fans te vinden die vragen naar een derde festival dag. Al deze factoren hebben er toe bijgedragen dat het festival klaar is voor haar volgende stap en zich op die manier verder kan positioneren tussen de allergrootste festivals werelwijd.

In overleg met gemeente Boom, gemeente Rumst, provincie Antwerpen en De Schorre zal Tomorrowland vanaf 2011 dan ook als volwaardig 3 daags festival plaats gaan vinden.
Concreet betekent dit dat Tomorrowland in 2011 op vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 juli zal doorgaan en op alle drie dagen het volledige terrein geopend zal zijn. De camping opent zijn deuren op donderdagmorgen 21 juli, waar in de namiddag de warming up party de festiviteiten zal openen.

Images