VERLOREN MAANDAG: Smaakmakers van Stadsbrouwerij De Koninck bakken samen worstenbrood

 

Stadsbrouwerij De Koninck Take-Away: worstenbrood, appelbollen én De Koninckbier  

Antwerpen | Op 10 januari is het Verloren Maandag. En traditiegetrouw schuiven veel mensen – vooral Antwerpenaren - op de maandag na Driekoningen appelbollen en worstenbroden in de oven. Bakker Kenney Van Hoorick van The Bakery - één van de Smaakmakers van Stadsbrouwerij De Koninck - zorgt voor de allerlekkerste appelbollen en worstenbroden van ’t stad. Dat doet hij dit jaar opnieuw in samenwerking met de andere ambachten op de site van de brouwerij. The Butchers’s Store zorgt voor gehakt, het hippe BBQ-restaurant Black Smoke zet de smoker aan en zorgt voor het populaire Black Smoke Brisket Worstenbrood – wat vorig jaar in een mum van tijd was uitverkocht – én de ‘Black Smoke Tex Mex Special, waarbij BBQ-technieken uit Texas, Mexico en uiteraard Antwerpen gecombineerd worden. Sterrenrestaurant The Butcher’s Son maakt worst met Bressekip en truffel en Kaasaffineurs Van Tricht komen met een raclette-versie van het worstenbrood. Wie online z’n bestelling plaatst, kan kiezen voor een pakket waarin ook een crowler Winterkoninck (of een ander De Koninck bier naar keuze) zit. Dé ideale combinatie met worstenbrood en appelbollen, als je ’t ons vraagt.  https://www.thebakeryantwerpen.be/ en https://www.dekoninck.be/nl/nieuws/take-away-verloren-maandag

Verloren maandag? Wat ons betreft is volgende week maandag een absolute winnaar. Veel Antwerpen zetten dan bladerdeeghapjes in de oven. Een aloude traditie.  Bij bakker Kenney van The Bakery, de ambachtelijk bakkerij op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, is het alle hens aan dek. Want voor hen is Verloren Maandag dé drukste dag van het jaar. Ook dit jaar werkt hij opnieuw samen met de andere Smaakmakers op de site. Sterrenrestaurant The Butcher’s Son creëerde een worstenbrood met poule de Bresse truffée: worst op basis van kippengehakt met truffel. Kaasaffineurs Van Tricht zorgden voor een worstenbrood met raclette kaas. Black Smoke ging dit jaar voor twee verschillende creaties: Black Smoke Brisket Special (dé favoriet van velen vorig jaar) en de Black Smoke Tex Mex Special (worst van gerookt varkensgehakt, jalapeno, komijn en Provolone kaas). Uiteraard kan je ook kiezen voor een traditioneel worstenbrood én een appelbol.

Ook tof: Stadsbrouwerij De Koninck biedt online verschillende (take-away)pakketten aan. Zo is er het pakket ‘Best of The Brewery’, met daarin vier worstenbroden, 1 crowler met een De Koninck bier én een cocktail (Smokey Negroni) van de hand van Paul Morel. En voor 9 euro krijg je een voucher die je kan gebruiken in Speakeasy-bar 1833. De waardebon geldt voor een pairing met bier, een destillaat en een hapje tijdens een speakeasynight op donderdag of vrijdag. Na aankoop van je voucher kan je hiervoor reserveren.

Bestellen doe je voor zondag 9 januari, 12u via https://www.dekoninck.be/nl/take-away/verlorenmaandag Ophalen kan op maandag 10 januari tussen 11u en 19u.

Smakelijk!

Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen
https://www.dekoninck.be/nl/
https://www.thebakeryantwerpen.be/

 
Debby Wilmsen