PLEIN PUBLIEK ANTWERPEN opent de deuren van z’n rooftopterras én komt met nieuw foodconcept
JUNI 2020
YES! De hippe Antwerpse hotspot opent opnieuw de deuren van haar glazen serre. Dansen op je favoriete guilty pleasures of op de vette beats van de beste dj’s is nog niet meteen aan de orde, maar je kan er wél heerlijk brunchen, lunchen of dineren. Vanop het rooftopterras geniet je niet enkel van een aperitief en sharing food, maar ook van een prachtig, uniek uitzicht over de Antwerpse skyline en de Schelde. Aan je tafeltje in of naast de befaamde serre, proef je honest, tasty & happy food: sharing dishes met in de hoofdrol ‘rescued foods’ oftewel ‘geredde groenten’, lokale en duurzame ingrediënten en pure smaken. Het is Leena Van Loon – die je wel eens kan (her)kennen van televisieprogramma’s als Mijn Pop-Uprestaurant en First Dates - die samen met haar vriend Yves, een nieuw foodconcept bedacht voor Plein Publiek. In het weekend zorgen resident dj’s voor de juiste achtergrondmuziek. En ook sportievelingen kunnen terecht bij Plein Publiek: je kan één van de velden reserveren om aan padel te doen (een racketsport die tennis en squash combineert). Een tafeltje reserveren kan via http://pleinpubliek.be
Bij Plein Publiek rooftopbar brunch, lunch of dineer je in een unieke setting in Antwerpen – vanop het dak van de zomerbar geniet je niet enkel van een aperitief & sharing food maar ook van een prachtig zicht over de Schelde en de kathedraal. Geen zon aan de hemel of te fris om op het dakterras te zitten? Dan krijg je een tafeltje toegewezen in het midden van de serre en omringd door witte zeecontainers. Vanaf je plekje onder de sterrenhemel, zie je de chef aan het werk in zijn open keuken. In en rond de serre wordt een ‘garden café’ gecreëerd, waar een zomerse, happy vibe hangt en waar je kan genieten van een drankje. In het weekend zorgen de residentdj’s voor achtergrondmuziek tot 1u, uiteraard met alle veiligheidsmaatregelen en bepaalde beperkingen in acht genomen.
Je kan Plein Publiek-gastvrouw Leena van Loon (her)kennen van haar deelname aan het vtm-programma ‘Mijn Pop-Uprestaurant!’ in 2017 – waarbij ze derde werd - én als serveerster in het populaire datingprogramma ‘First Dates’ op Eén. Haar vriend Yves Foré is chef, heeft een eigen cateringzaak en doet aan conceptontwikkeling. Nu sleutelde het koppel samen aan het nieuwe foodconcept bij de hippe hotspot Plein Publiek. Diner met geredde groenten Alles wat je bij Plein Publiek ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt, heeft een duurzaam en circulair verhaal. Op de kaart onder andere ‘The Catch of the day’ en ‘honest, happy, tasty food’. Zowel veggie en vegan gerechten, als vlees en vis. Chef Yves tovert sharing dishes op tafel met in de hoofdrol ‘rescued foods’ oftewel ‘geredde groenten’, lokale en duurzame ingrediënten en pure smaken. De kruiden en bladgroenten die Yves gebruikt, worden op dezelfde site geteeld. Meerbepaald bij buurman PLNT. Zij kweken op een bijzonder milieuvriendelijke manier verschillende kruiden en groenten ín de stad, met 93 procent waterrecuperatie en hoogtechnologische ledverlichting. Dat doen ze trouwens ‘vertical’, door in de hoogte te telen en zo minder plaats in te nemen. En Vers D’anvers levert de lokale, rescued bio-groenten die je op je bord krijgt.
Over Plein Publiek
In september 2019 opende de populaire trekpleister Plein Publiek de deuren van z’n serre op het Nieuw Zuid in Antwerpen, dé plek van de toekomst. Duurzaam gebruik van energie, water, afval en materiaal wordt er gestimuleerd: zo worden planten er gekweekt met pesticide-vermijdende LED-technologie en in de shops van jonge ondernemers rondom de serre koop je onder andere de duurzaamste jeans ter wereld en een milieubewuste zonnebril. En het kraantjeswater waarvan je net dronk? Da’s eigenlijk het water waarmee je even ervoor je handen waste. Vanop het dak van de zomerbar geniet je van niet enkel van een aperitief, maar ook van een prachtig zicht over de Schelde en de kathedraal. Sportievelingen gaan voor een potje padel op één van de drie sportvelden. In de expositieruimte vinden regelmatig tentoonstellingen plaats. Terwijl in het weekend – in een coronavrije wereld - dj’s voor vette beats zorgen. Wie wil kan de locatie ook afhuren voor trouw- en bedrijfsfeesten of B2B-evenementen.
Plein Publiek Brussel
In 2019 werd er ook een serre neergezet in onze hoofdstad. De populaire Antwerpse trekpleister Plein Publiek plande haar befaamde serre immers in het Dynastiepaleis aan de Kunstberg. Naar traditie werd in de serre ook een bar en eigentijds restaurant ondergebracht. Leena en Yves namen ook daar nu de menukaart onder handen. Je kan er lunchen, brunchen en dineren van dinsdag tot en met zondag, telkens vanaf 11u30.