Jeroen De Pauw maakt chocolade hummus met amandelbrood
Aperitieven is het nieuwe dineren. Dat bewijzen tv-chef Jeroen De Pauw en sommelier Andy De Brouwer tijdens het gloednieuwe kookprogramma ‘Apero-dining’ op televisiezender njam! Vanaf 17 november duiken de twee bekende gezichten samen de keuken in, waar ze het glaasje bubbels en de klassieke borrelnootjes vervangen door een reeks van originele aperitiefhapjes en drankjes. Jules Destrooper krijgt ook een mooi plaatsje in het programma in de vorm van 4 originele hapjes. Zondag 17/11 bijten Jeroen en Andy de spits af met een hummus met kikkererwten, pure chocolade én het Amandelbrood van Jules Destrooper. Het recept vind je hieronder. Cheers!
Chef Jeroen De Pauw en sommelier Andy De Brouwer duiken vanaf zondag 17 november wekelijks samen de keuken in tijdens het nieuwe njam!-programma Apero-Dining. Met een reeks aperitiefdrankjes en hapjes bewijzen de heren dat je de sofa niet hoeft te verlaten om gezellig te dineren.
De Jules Destrooper koekjes worden in maar liefst 4 van de 6 afleveringen geïntegreerd, in de vorm van zoete én hartige hapjes. Wat staat er zoal op het menu?
• Chocoladehummus met een crunch van Amandelbrood en aardbeien
• Crème brûlée met Parijse wafels en Amarenakersen
• Hartige kaassoezen met gemalen Kletskoppen
• Natuurboterwafels met Roche Baron kaas en warme vijgencompote
Vanaf 17 november wordt elke zondag een nieuwe aflevering van Apero-Dining uitgezonden op njam!, om 9u30, 17u30 en 22u20. Krijg je al zin om zelf aan de slag te gaan? Hieronder vind je het recept van de chocoladehummus met het Amandelbrood van Jules Destrooper.
Ingrediënten:
• 150 gr pure chocolade
• 100 ml melk
• 1 blik kikkererwten (380 gr)
• 2 el tahini
• 1 pak Jules Destrooper Amandelbrood
• 250 gr aardbeien
Bereiding:
Verwarm de chocolade samen met de melk in een steelpannetje op het vuur tot de chocolade mooi gesmolten is.
Doe de kikkererwten in de blender. Voeg tahini en de gesmolten chocolade toe. Mix glad.
Schep de chocoladehummus in een diepe schaal. Mix het Amandelbrood fijn in de blender en strooi het over de hummus. Werk af met verse aardbeien