Belgische maaltijdbox Foodbag levert je kerst -of nieuwjaarsdiner aan de voordeur

 
FoodbagKERST2019-MelissaMilis-4.jpg

Dagen worden korter, we halen onze warme sjaal en muts weer uit de kast en dromen luidop van een witte kerst. Met de feestdagen in aantocht, breken veel gastheren en -vrouwen hun hoofd. Niet enkel over de kleur van de kerstballen dit jaar, óók over wat ze hun gasten zullen voorschotelen tijdens het feestdis. Gelukkig is er Foodbag. Speciaal voor de feestdagen komt de Belgische maaltijdbox opnieuw met een feestbox, met daarin alle recepten en ingrediënten voor een feestelijk viergangendiner. Voor je deur geleverd, zodat jij niet zelf een menu hoeft samen te stellen of urenlang in de wachtrij aan de kassa in de supermarkt hoeft te staan. Eerlijk, da’s pas een kerstcadeau! Er is er de ‘Classic versie’, maar je kan ook kiezen voor een vegetarische Foodbag. Nu alleen nog maar wachten op sneeuw!

Schuiven er tijdens de feestdagen gasten aan je tafel, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken om hen van hun (kerst)sokken te blazen? Dan is er het feestmenu van Foodbag. De maaltijdbox wordt op maandag 23 december - net op tijd voor Kerstmis - of 30 december voor je deur geleverd, met daarin alle ingrediënten en recepten voor een klassiek óf veggie viergangenmenu. De focus van Foodbag ligt zoals steeds op superverse, seizoensgebonden, lokale en duurzame producten. Zo zitten er in de feest-Foodbag ingrediënten van onder andere Jules Destrooper, Herta, Duvel Moortgat, Fundo, De Zuivelarij, Qinti en Monsieur Boudin.

Op het menu

Kies je voor het ‘Classic menu’, dan krijgen je gasten als hapje zowel ‘gemarineerde worteltjes en labneh met groene kruiden’ als ‘bloemkoolkrokantjes met verse tapenade van tomaat en basilicum’ en een ‘worstenbroodje met vulling van boudin blanc’. Het voorgerecht is een ‘bisque met gerookte Omegabaars, gebakken zeekraal en croutons met saffraan’. Nadien volgt het hoofdgerecht: ‘duo van eendenfilet en gekonfijte eendenbout’, met als bijgerechten: kroketjes, boschampignons met dragon en salade met gekneusde sjalot, rode kool en physalis. En om af te sluiten: een ‘amandeltaartje met peer en crème met oranjebloesem’.

Liever de vegetarische variant? Dan krijg je als hapje – in de plaats van de worstenbroodjes - Empanada’s met portobello-vulling. Het voorgerecht bestaat uit een aardappel-saffraanvelouté met geroosterde notengranola en violettechips. Als hoofdgerecht krijg je gelakte pompoen uit de oven met salieroomsaus voorgeschoteld. De bijgerechten zijn dezelfde als die in het Classic menu, net als het dessert.

Bestellen kan vanaf 18 november via www.foodbag.be

Het Classic feestmenu van Foodbag is beschikbaar voor 4 personen (109 euro), 6 personen (149 euro), 8 personen (179 euro) of 12 personen (239 euro).

Het Veggie feestmenu: voor 4 personen betaal je 99 euro, 6 personen (129 euro), 8 personen (149 euro) of 12 personen (189 euro).

Wie wil kan als extra een wijnpakket met 2 flessen wijn of het apéropakket (2 champagnebieren) erbij nemen.

 
Debby Wilmsen