Internationale fondsen investeren opnieuw 20 miljoen euro in Belgische Edgard & Cooper

 

Gerenommeerde ‘Purpose driven’ investeringsfondsen The Craftory en DLF Venture blijven vertrouwen hebben in de unieke aanpak en het potentieel van de Belgische producent van kwalitatieve honden – en kattenvoeding en investeren opnieuw fors in het bedrijf.

 

Sinds de oprichting van Edgard & Cooper in 2016, wist het Belgische merk van honden – en kattenvoeding de markt van premium dierenvoeding stevig doorheen te schudden met de ontwikkeling van kwalitatieve en gezonde dierenvoeding met een beperkte ‘pootafdruk’. Door het gebruik van verse en voedzame basisgrondstoffen, verpakt in biologisch afbreekbaar of recycleerbare verpakkingen, wisten ze de harten te veroveren van honden en katten en hun baasjes in heel Europa.

 

Inspanningen die ook bij internationale purpose driven investeringsfondsen niet onopgemerkt bleven. Nadat de The Craftory en DLF Venture in het najaar van 2020 flink investeerden in Edgard & Cooper, maken beiden fondsen nu bekend om dit voorjaar opnieuw 20 miljoen euro ter beschikking te stellen aan het Belgische bedrijf. Hiermee kan Edgard & Cooper blijven innoveren en groeien. Beide fondsen vallen op door hun aanpak en hun selectie van bedrijven waarin ze investeren. Deze moeten ondernemen met oog voor dier en milieu, net als Edgard & Cooper dus.

 

Afgelopen twee jaar bleef Edgard & Cooper onverminderd investeren in het verruimen van hun aanbod en tegelijkertijd verminderen van hun impact. Zo lanceerden ze in het najaar van 2021 een range van 100% plantaardige hondenbrokken, en vorig najaar lanceerden ze een gloednieuw aanbod aan ‘junk-free’ en premium-kattenvoeding. Tegelijkertijd stippelden ze een ambitieus ‘Zero Pawprint 2025 plan’ uit, waarmee het bedrijf onder andere tegen 2025 volledig CO2 neutraal wil zijn. Kers op de taart was het behalen van het prestigieuze B Corporation Certificaat. Een certificaat dat enkel wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste eisen op vlak van sociale – en milieuprestaties, wettelijke aansprakelijkheid en publieke transparant.

 
Debby Wilmsen