Nog maar nét gelanceerd en al goed voor award
De Duvel brouwers noemden hun nieuwste batch Duvel Barrel Aged met veel trots al ‘vloeibaar goud’, maar nu is het dat ook écht. Op de Brussels Beer Challenge, een internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier, kaapte Duvel Barrel Aged Batch 4 goud weg in de categorie ‘Flavoured Beer: Wood/Barrel Aged Higher Than 10 ABV’. Het is trouwens niet de eerste keer dat het unieke degustatiebier een award wint: de eerste batch in 2017 werd al eens bekroond met een gouden medaille op diezelfde internationale bierwedstrijd.
Eind oktober lieten de Duvel brouwers voor het eerst hun nieuwste speciaalbier op de wereld los: een nieuwe batch Duvel Barrel Aged, een machtige smaaksensatie van Duvel met bourbon-aroma’s. Zo’n driehonderdtal eiken vaten van bekende Amerikaanse bourbon distilleerderijen Heaven Hill, Woodford Reserve, Four Roses, George Dickel en Jack Daniels werden door de Duvel brouwers ingewijd met Duvel en negen maanden lang rustte het speciaalbier in de vaten. Dit najaar kan je dus een gezellig diner aan een knetterend haardvuur afsluiten met een glas Duvel Barrel Aged.
En ook het panel van 90 internationaal gereputeerde bierkenners kon de Duvel Barrel Aged smaken. Zij proefden 1650 bieren uit alle hoeken van de wereld en verdeelden de bieren onder in categorieën, gebaseerd op typiciteit en stijl. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. In de categorie ‘Flavoured Beer: Wood/Barrel Aged Higher Than 10 ABV’, won Duvel Barrel Aged de gouden medaille.
Richtprijs: 24.99 euro (75 cl fles en degustatieglas in geschenkverpakking) bij drankenhandelaars, supermarkten en via de Duvel webshop.
En omdat de Duvel brouwers hun fans graag verwennen, komt Duvel Barrel Aged in een vernieuwde geschenkverpakking. Duvel Barrel Aged (11,5 % ALC), in genummerde 75cl fles, is hét verwengeschenk voor een Duvel lover, maar het is ook geschikt om te schenken bij een bijzonder moment onder fijnproevers en foodies.