Ontdek zelf waarom Scandinavië tot de gastronomische top behoort
Wie denkt aan Scandinavië denkt waarschijnlijk meteen aan zalm, Aquavit en fika. Toch is de regio meer dan köttbullar alleen! De Scandinavische landen hebben immers een gastronomische cultuur van hoogstaand niveau. Zo palmen Noorwegen, Zweden en Denemarken de volledige top drie in van de recent uitgereikte Bocuse d’Or 2019, de meest prestigieuze gastronomische wedstrijd ter wereld. De winnende chefs zetten hiermee de ‘Nordic Cuisine’ op de culinaire kaart met een gezonde, innovatieve én bovenal lekkere keuken, met veel groenten, fruit, vis én met respect voor natuur en seizoenen.
Wie zelf wil ontdekken waar de Scandinavische keuken voor staat, kan deze zomer met Scandinavië-specialist Nordic op een 13-daagse culinaire rondreis in Zuid-Zweden. Deze regio wordt ook wel de ‘voorraadschuur’ van Zweden genoemd. Tijdens deze selfdrive proef je van de onvervalste Zweedse keuken. Gaande van verse oesters, over lokale (biologische) specialiteiten van de Musteri (boerderijwinkels) en zelfs Zweedse wijn! Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken kan ook intekenen op een oestersafari of gaan krab - en makreelvissen. Gelukkig kan al dat lekkere eten en drinken worden afgewisseld met heel wat activiteiten in de prachtige omgeving. Wandelen, fietsen, kajakken… of gewoon genieten van de stilte… alles kan.